JK Neretva

Osam medalja i tri pehara za judaše Neretve na turnirima u Sloveniji i Austriji

Audi prihvaća kaznu i neće uložiti žalbu, izvijestili su iz Volkswagen grupe.
Sport / Ostali sportovi | 17. 10. 2018. u 23:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenemo li redom, za judaše Neretve ovo je bio jako aktivan i buran vikend. Naime, klub je nastupio na čak tri turnira isti vikend u tri zemlje. Nastupili su u Sloveniji, zatim u Austriji te u rodnom gradu na velikom međunarodnom turniru "Borsa Open". Mostarska Neretva uspjela je na svoje police donijeti još tri pehara i samim tim povećati brojku na ukupno 25 osvojenih pehara za 2018. godinu.

Najistaknutiji u redovima mostarskog kluba „Neretva“ ovaj put bio je Rino Vrljić, dječak koji je u kategoriji do 46 kg doslovce pomeo svu svoju konkurenciju u Sloveniji i Austriji.
 
Pored zlatne medalje u Sloveniji u svome uzrastu (U12), Vrljić je išao i u stariji uzrast (U14) gdje je također dobio sve borbe s maksimalnim učinkom. Dan kasnije nastupio je i u Austriji gdje je također s tri pobjede u svom uzrastu opet došao do zlatne medalje te peharom za najuspješnijeg natjecatelja. Ukupno u dva dana ovaj dječak je u Mostar donio tri zlatne medalje i jedan pehar.
 

III Pokal Komende (SLO)

 
Na međunarodnom judo turniru u Sloveniji nastupilo je preko 400 natjecatelja u samo dva uzrasta (koja su se bodovala), a to su U12 i U14. Nastupilo je preko 30 klubova iz SLO, ITA, AUT i BiH.
 
Pravo nastupa na ovom turniru su imali samo četvorica natjecatelja iz reda Neretve i to je bilo dovoljno s osvojenih pet medalja (4 zlatne i 1 srebrena) da dođu do ekipnog pehara za treće mjesto u ukupnom plasmanu.Ukupno su brojali 14 Ippon-a, te jedno klupsko finale.
 
Zlatne medalje osvojili su:

• Rino Vrljić -46 kg (U12 i U14) -2 medalje
• Stjepan Salmanić -50 kg (U14)
• Hrvoje Knezović -60 kg (U14)

Srebrenu medalje osvojio je:

• Dragan Paol Senkić -50 kg (U14)

EKIPNO

1. mjesto JK Gib Šiška 74
2. mjesto JK Komenda 57
3. mjesto JK Neretva 47
4. mjesto JK Željezničar 36
 

26. Colop-Masters Wels (AU)

 
U nedjelju je klub nastupio na međunarodnom turniru u Austriji, gdje je prisustvovalo preko 500 natjecatelja u uzrastu dječaka i djevojčica U12, U14 i U16. Zemlje sudionice ovoga turnira su bile AUT, BiH, SLO, HUN, ROU, GER, ITA i CZE. Turnir je bio dosta jak, ali članovi Neretve su uspjeli da dođu do medalja. A osvojen je i pehar.
 
Zlatnu medalju osvojio je:
 
• Rino Vrljić -46 kg (U12)
Srebrenu medalju osvojio je:
• Hrvoje Knezović -60 kg (U14)
 
Brončanu medalju osvojila je:
• Andrea Lončar -57 kg (U16)
 

Borsa Open (BiH)

 
Na turniru koji je jedan od najjačih u Europi klub je također imao nekoliko predstavnika. Sama organizacija ovog tunira je bila na zavidnom nivou, kakva se baš i ne viđa često i u mnogo uređenijim državama. Nastupilo je preko 30 država i s preko 1000 natjecatelja. Iako se natjecanje održalo u dva dana, opet je bila jako velika gužva i dosta dugo se čekalo na borbe. Najbolji rezultat postigla je Lana Čarapina osvajanjem petog mjesta u dosta jakoj konkurenciji.

Natjecatelji koji su išli na put u Sloveniju i Austriju na kraju su obišli zoološki vrt, ZOO Schmiding, zatim Aqua ZOO i na kraju europsku mini turneju završili s obilaskom Muzeja evolucije.
Kopirati
Drag cursor here to close