Sedma u povijesti

Osaka: Deset titula? Nema imperativa idemo polako

Sport / Ostali sportovi | 20. 02. 2021. u 18:28 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri grand slam titule. Sada se već može pričati o tenisačici koja ima dovoljno vremena i prostora da se nađe među najboljim svim vremena.

Od 2018. godine uzela je svake barem po jedan. Ovaj put je otišla do kraja nakon što je u četvrtom kolu spasila dvije meč lopte Španjolki Muguruzi. Tek sedma u povijesti ovog turnira, u Open eri.

Za novi trijumf su bila dovoljna dva breaka u prvom, dva u drugom. Jennifer Brady se trudila, nešto pokušavala, međutim bilo je vidljivo na njenoj igri da je ovo ipak prvo veliko finale. Nakon Monike Seleš i Rogera Federera, Osaka je opet tek treća (Open era) koja je pobijedila u svoja prva četiri najveća finala.

"Još nakon polufinala US Opena sam rekla kako je Jennifer odlična igračica koja u budućnosti može biti još bolja i koja svima može stvoriti probleme. Bila sam u pravu. Želim zahvaliti svom timu, predugo sam s njima. Zajedno smo prošli karantenu i za mene su poput moje obitelji, sa mnom su išli kroz treninge, mečeve, nervozne razgovore prije mečeva. Zaista ih cijenim. Posljednju titulu sam osvojila na US Openu, nije bilo gledatelja, danas je sve bilo drugačije i hvala svima koji su došli. Ova titula je ono za što sam se pripremala prije početka ovog turnira", naglasila je Osaka od koje se sada naravno jako puno očekuje u narednom periodu, na svakom velikom turniru.

"Sljedeći veliki turnira će biti Roland Garros, vjerujem da i tamo mogu otići do kraja. Ipak, sebe neću sputavati očekivanjima i pritiskom. Znam da je Mats Wilander rekao da mogu osvojiti deset naslova na grand slamovima, ali idem dan po dan, kontroliram one stvari koje mogu kontrolirati. U proteklom periodu sam naučila kako je čak i dobro ne biti siguran u sebe, jer neke stvari morate shvatiti onako usput. U to sam se uvjerila još tijekom karantena u New Yorku, ali i ovdje", istaknula je Osaka.

Pobjednica je u listopadu napunila 23 godine i sigurno je čeka puno velikih mečeva, finala, pobjeda, a njena želja je kako kaže igrati protiv igračice kojoj je ona idol.

"Želim da igram dovoljno dugo – ovo će možda zvučati čudno – da igram s djevojkom koja će reći da sam joj ja bila omiljena tenisačica. Nažalost, ja nisam uspela da igram protiv Li Na, a takve stvari su suština sporta", zaključila je raspoložena Osaka.

Kopirati
Drag cursor here to close