Uspješan nastup

Novi rekordi i medalje za mostarsku Orku

Za najbolje plivače mitinga u svojim kategorijama proglašeni su Lana Pudar (2006.), Petra Pezer (2012.) i Joško Rozić (2011.)
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2018. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u Sarajevu, održan je međunarodni plivački miting 'V Bosna Piccolo cup 2018', u organizaciji Plivačkog kluba 'Bosna' iz Sarajeva, za plivače rođene 2006. godine i mlađe. Na ovom mitingu sudjelovalo je preko 400 natjecatelja iz 24 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Veoma uspješan nastup na ovom mitingu imali su plivači Kluba vodenih sportova 'Orka' iz Mostara, potvrdivši i ovaj put da je riječ o jednom od najboljih plivačkih klubova u našoj državi. Na ovom mitingu osvojili su ukupno 33 medalje, od čega 11 zlatnih, sedam srebrenih i 14 brončanih medalja.

Za najbolje plivače mitinga u svojim kategorijama proglašeni su Lana Pudar (2006.), Petra Pezer (2012.) i Joško Rozić (2011.), dok je Inei Harmandić za svega jedan bod izmaknuo pehar za najbolju plivačicu mitinga, za djevojčice rođene 2011. godine. "Po tko zna koji put, Lana Pudar je opet potvrdila da je klasa za sebe, te iz natjecanja u natjecanje pokazuje sve bolje rezultate, što svakako govori da se u klubu radi izuzetno kvalitetno i studiozno", priopćeno je iz tog kluba.

Naime, na ovom mitngu Lana je oborila još tri državna rekorda za djevojčice do 12 godina na 25-metarskim bazenima, i to u disciplinama 50 m slobodno (28.43), 50 m delfin (29.95) i 100 m delfin (1:07.41). Prijašnji rekord na 50m slobodno postavljen je prije devet godina.

Osvajači medalja za 'Orku' na ovom mitingu su:
- Lana Pudar: 50 m slobodno - zlatna medalja, 50 m leđno - zlato, 100 m leđno - zlato, 50 m delfin - zlato, 100 m delfin - zlato, 4x50 m mješovito - bronca;
- Joško Rozić: 25 m slobodno - zlato, 25 m leđno - zlato, 25 m prsno - bronca;
- Petra Pezer: 25 m slobodno - zlato, 25 m leđno - zlato, 25 m prsno - srebro;
- Elena Zovko: 50 m prsno - zlato, 100 m slobodno - srebro, 100 m prsno - srebro, 50 m slobodno - bronca, 50 m delfin - bronca;
- Inea Harmandić: 25 m leđno - zlato, 25 m prsno - srebro;
- Eldar Fazlagić: 25 m leđno - srebro;
- Nejla Ćerimagić: 50 m slobodno - srebro, 50 m leđno - srebro;
- Jure Trubarac: 25 m slobodno - bronca;
- Vladan Pištignjat: 50 m slobodno - bronca, 50 m leđno - bronca;
- Ishak Rahimić: 50 m prsno - bronca;
- Lovro Bagarić: 50 m delfin - bronca;
- Nola Bilušić: 50 m slobodno - bronca;
- Ema Šunjić: 50 m leđno - bronca, 100 m leđno - bronca;
- Katja Kondža: 4x50 m mješovito - bronca;
- Lucija Jakovljević: 4x50 m mješovito - bronca;
- Ajla Kulak: 4x50 m mješovito - bronca.

U pratnji trenerica Alene Ćemalović, Karle Grubišić, Lejle Krilić i trenera Denija Mandića i Ive Marića, klub su na ovom mitingu prestavljali i sljedeći plivači: Leon Lasić, David Azinović, Nidal Salčin, Antonela Pudar, Ema Haznadarević, Petar Filipović, Adla Rahimić, Leon Glibić, Tamara Pezer, Tarik Numić, Tarik Đozlić, Eman Fazlagić, Orhan Voloder, Aida Šendro, Adnan Isić, Leon Špec, Imad Jusupović, Hana Šuta, Emma Repeša, Leon Rozić, Petra Mandarić, Danko Pištignjat, Vedran Jonlija, Ivan Drlje, Mak Torlo, Jan Kovač, Jan Đonko, Lea Pudar, Petra Bezer, Andrijana Škobić, Matko Rozić, Stefan Dragić, Jan Prusac i Noa Mandarić.

Kako navode iz kluba, u narednom periodu nastupit će na velikom broju mitinga u zemlji i inozemstvu, a klupski treneri će sudjelovati na stručnim seminarima iz oblasti plivanja i kondicijske pripreme. Također, do kraja godine glavna trenerica u klubu Alena Ćemalović bi trebala obraniti svoj magistarski rad iz plivanja na odsjeku Sport i zdravlje, na Nastavničkom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Škola plivanja se održava u svojim redovnim terminima, a sve informacije u vezi upisa u školu plivanja za sve uzraste mogu se dobiti na klupskoj web stranici orkamostar.ba i na klupskom facebook profilu.

Kopirati
Drag cursor here to close