Nova Bila

Novi pehar i nova 4 prvaka države za judo klub Hercegovac

Ovim rezultatima Hercegovac ima 5 reprezentativaca koji će u idućem razdoblju predstavljati BiH na balkanskim i europskim prvenstvima.
Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 31.03. održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine u judou u Novoj Biloj za mlađe dječake i djevojčice i kadete i kadetkinje.

Na turniru sudjelovale su 44 ekipe i preko 300 mladih sportaša.

Inače, judo savez Bosne i Hercegovine broji oko 70ak aktivnih judo klubova. Jedan od njih i je i mostarski judo klub "Hercegovac" Mostar.

Hercegovac je najstariji mostarski i hercegovački judo klub, te jedan od najstarijih judo klubova na ovim prostorima općenito. Na turniru u Novoj Biloj judaši Hercegovca dali su nova 4 prvaka države, jedno srebro i dvije brončane medalje.

U ukupnom poretku mlade judašice Hercegovca zauzele su drugo mjesto, kadeti su u ukupnom poretku dijelili treće mjesto a dječaci judaši su bili na diobi trećeg mjesta. Već sada „Hercegovac“ na kontu ima čak 23 državne medalje i četiri pehara za najbolje ekipe prvenstva.

"Najveći uspjeh u ovim rezultatima je taj što smo od 23 dosadašnje državne medalje dali čak 10 prvaka države, a do kraja godine očekujemo kako će ovaj broj i narasti. Ovim brojem prvaka države u dosadašnja dva državna prvenstva ne može se pohvaliti niti jedan drugi klub u Bosni i Hercegovini",  priopćeno je iz kluba.

Osvajači medalja u Novoj Biloj:

Za kadete i kadetkinje: Anđela Jurić prvakinja države -70kg i Domagoj Pušić brončani -55kg

U konkurenciji kadetkinja do 63 kilograma nastupila je i Anja Marić i upisala dvije pobjede i dva poraza i time zauzela peto mjesto.

Mlađe djevojčice: Lana Čović Stanić prvakinja države do 36 kg, Nina Grubišić Čabo prvakinja države do 52kg, Iva Ćorluka viceprvakinja države do 44kg. U konkurenciji djevojčica još je nastupila i Ivana Buntić koja je zauzela peto mjesto u konkurenciji djevojčica do 40 kilograma.

Mlađi dječaci: Ivano Đinkić prvak države do 50kg, Ivan Miličević brončani do 50 kg. U ovom uzrastu nastupili su još i Mario Novak, Tomislav Brkić, Luka Bubalo, Matej Jandrić i David Senkić ali ovaj put nisu uspjeli doći do medalje. Sedma mjesta zauzeli su Tomislav Brkić, Matej Jandrić dok je David Senkić bio peti.

Ovim rezultatima Hercegovac ima 5 reprezentativaca koji će u idućem razdoblju predstavljati BiH na balkanskim i europskim prvenstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close