'Galebova' peta godina

Neretvi 265 medalja u 2019., od čega čak 103 zlatne

Klub je osnovan krajem 2014. godine, a od tada do danas ostvarili su sjajne sportske rezultate. Ukupan broj osvojenih odličja u razdoblju od 2014.-2019. godine je 1741 medalja i 135 pehara što je veliki broj obzirom na relativno kratko postojanje
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Neretva slavi svoju petu godišnjicu i ima se čime pohvaliti. Ovaj mladi mostarski klub više puta se istakao po svojim sportskim rezultatima, ali i onim humanim. U ovih nekoliko godina svoga postojanja odgojili  su veliki broj judaša i judašica, galebova i galebica, koji su ime svoga kluba i grada pronijeli diljem regije i kontinenta.

Kroz  Neretvu je u pet godina postojanja prošlo, vjerovali ili ne impresivnih dvjestotinjak članova.Kao i u svakom drugom sportskom kolektivu djeca dolaze i odlaze ali uvijek ostaju oni koji su uporni, koji to uistinu vole.

Klub je osnovan krajem 2014. godine, a od tada do danas ostvarili su sjajne sportske rezultate. Ukupan broj osvojenih odličja u razdoblju od 2014.-2019. godine  je 1741 medalja i 135 pehara što je veliki  broj obzirom na naše relativno kratko postojanje. Ipak, ono što nas čini sretnim je to da je najveći broj onih najsjajnijih-zlatnih 729, zatim srebrenih 458 i brončanih 554 medalja.

Mora se istaći kako je najmlađi mostarski judo klub počeo sa radom u jednoj od mostarskih garaža u nadi da će za neko vrijeme naći neki odgovarajući prostor za koliko toliko normalno funkcioniranje kluba, međutim ni dan danas nisu našli prikladan prostor koji bi zadovoljio minimalne standarde. Kroz  Neretvu je u pet godina prošlo, vjerovali ili ne impresivnih dvjestotinjak članova.Kao i u svakom drugom sportskom kolektivu djeca dolaze i odlaze ali uvijek ostaju oni koji su uporni, koji to uistinu vole.

Najsjajnija godina bila je 2016. gdje su kadeti Neretve bili viceprvaci BiH u sastavu Galić, Pušić, Ajvaz, Matijević, Smiljanić. Također ista ekipa kadeta je  u 2016 godini, šesnaest puta proglašena za najbolju ekipu na raznim međunarodnim turnirima. Bili su najbolja ekipa kadeta na jednom od najjačih judo turnira u regiji „Kup Like 2016“, te druga nabolje plasirana ekipa od ukupno 79 judo klubova sa samo 8 natjecatelja na istom turniru. Ukupan broj medalja u 2016. je 437, od čega 192 zlatne, 102 srebrene i 143 brončane.

Klub je od svog osnutka također nastupio na dosta prestižnih judo turnira, EU kupovi za kadete (BUL, HUN, CZE, CRO, ROU, ITA), a najbolji plasman za naš klub postigao je Srđan Ajvaz osvojivši peto mjesto u mađarskom Gyor-u u veoma jakoj konkurenciji, što je ujedno i najbolji rezultat Mostara nakon Petra Zadre.

Nastup na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske okrunio je brončanom medaljom Ivan Jurić, koji je predstavljao mostarsko Sveučilište i svoj klub, također je povijesni rezultat.              

Klub je imao predstavnicu na Svjetskom kadetskom prvenstvu, Sandru Sivrić, nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu, Antu Galića, te nastup na Europskom kadetskom prvenstvu, dvoje članova, Vesnu Vukoju i Srđana Ajvaza. Klub konstantno ima članove koji su u reprezentaciji BiH, što potvrđuje kvalitet rada u ovome klubu. Zabilježen je i nastup na Grand Prix-u u B.Bystrici u Slovačkoj gdje su se naša tri člana istakla osvojivši najsjajnija odličja i to u konkurenciju preko 80 klubova iz CRO, RUS, SLO, KOS, UKR, SVK, CZE, BUL, BiH, BLR, AUT, POL. Prvacima Grand Prix-a 2017 proglašeni su  Ajvaz, Džidić, Salmanić.

U 2019. godini klub je napravio povijesni rezultat što se tiče Balkanskih medalja. Od ukupno četvero članova koji su nastupili ove godine na Balkanskim prvenstvima osvojene su tri sjajne medalje, što je jako dobar rezultat obzirom da su jako mlad klub. Prvakinjom Balkana proglašena je Korina Džidić u konkurenciji mlađih kadetkinja, dok je Rino Vrljić osvojio titulu trećeg na Balkanu. U konkurenciji kadetkinja klub je također imao razloga za slavlje, gdje se Helena Čule koja je tek prva godina kadeta okitila srebrenom medaljom i postala viceprvakinja Balkana. Podsjetimo kako klub ima rekorderku po osvajanju balkanskih medalja, a to je Vesna Vukoja (ukupno osvojeno 5 balkanskih medalja). Prošle godine, viceprvakom Balkana proglašen je Hrvoje Knezović u konkurenciji mlađih kadeta  te kasnije i najboljim sportašem grada Mostara za 2018. godinu u konkurenciji mlađih kadeta.

Klub najavljuje proslavu svoje pete godišnjice što je dobar povod za okupljanje sa dragim ljudima a koju će organizirati početkom 2020. godine. Ovom prilikom pozivamo sve naše članove, sadašnje i bivše na proslavu i dodjelu nagrada za najuspješnije sportaše za 2019. godinu,a do tada ispred kluba želimo svima čestitati nadolazeće blagdane i uspješnu 2020.godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close