V sportski turnir Yunus Emre Enstitüsü

Mostarski osnovci najbolji u FBiH i putuju u Istanbul

Na turniru u nogometu i odbojci, koji je organiziran za učenike koji izučavaju turski jezik, sudjelovalo je 150 osnovnih škola.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2019. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno finale 5. sportskih turnira 'Yunus Emre' održano je u sportskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

U okviru projekta 'Moj izbor je turski' koji vodi Institut 'Yunus Emre', a uz podršku FK Sarajevo, organiziran je 5. sportski turnir 'Yunus Emre', sve u cilju doprinosa razvoju učenika na društvenom planu i radi povećanja njihove motivacije.

Na svečanom otvaranju turnira prisustvovali su prof. dr. Gürer Gülsevin, predsjednik Zavoda za turski jezik, prof. dr. Yavuz Kartallıoğlu, direktor Odjela za turski jezik Instituta 'Yunus Emre', igrači i predstavnici FK Sarajevo. Na turniru u nogometu i odbojci, koji je organiziran za učenike koji izučavaju turski jezik, sudjelovalo je 150 osnovnih škola.

Foto:PR / V sportski turnir Yunus Emre Enstitüsü

Nakon što su od travnja održana finalna natjecanja po županijama u kategorijama nogomet i odbojka, 1. i 2. mjesta iz svake županije su osigurali učešće na federalnom finalu sportskih turnira. Na federalnom natjecanju Hercegovačko-neretvansku županiju su predstavljali Osnovna škola Gnojnice i Osnovna škola 'Alija Isaković' u kategoriji odbojka, te IV Osnovna škola Mostar i Prva osnovna škola Stolac u kategoriji nogomet. 

Foto:PR / V sportski turnir Yunus Emre Enstitüsü

Nakon jednodnevne teške borbe IV Osnovna škola vratila se u Hercegovačko-neretvansku županiju sa osvojenim prvim mjestom u nogometu.

Foto:PR / V sportski turnir Yunus Emre Enstitüsü

Na svečanoj dodjeli nagrada, veleposlanik Republike Turske u BiH Haldun Koç najboljim ekipama uručio je pehare i medalje, a pokloni su dodijeljeni i svim timovima i nastavnicima koji su sudjelovali na federalnom finalu.

Foto:PR / V sportski turnir Yunus Emre Enstitüsü

Ekipe koje su osvojile prva mjesta u nogometu i odbojci, te najuspješniji učenici na natjecanju iz turskog jezika za svoj uspjeh u mjesecu srpnju će biti nagrađeni sedmodnevnim putovanjem u Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close