Turnir za mlade

Mostar: Francuzi briljirali na boks turniru

Francuska je reprezentacija s mostarskog turnira, osim priznanja za najboljeg boksača i najboljeg tehničara turnira, odnijela šest medalja osvojenih u pet kategorija.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2019. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuz Chadi Baraia, zlatni u kategoriji 64 kg, najbolji je boksač 15. Međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2019. Stručni žiri je za najboljeg bosanskohercegovačkog boksača na turniru odabrao Josipa Ćorića koji se ujedno okitio srebrnom medaljom u kategoriji 91 kg.

Almir Memić (Srbija) i Miloš Beranek (Češka) su zbog finalne izvedbe u kategoriji 69 kg proglašeni najborbenijim parom turnira, a titulu najborbenijeg boksača odnio je Ibrahim Boukedim (zlatna medalja u kategoriji 52 kg), reprezentativac Francuske.

Francuska je reprezentacija s mostarskog turnira, osim priznanja za najboljeg boksača i najboljeg tehničara turnira, odnijela šest medalja osvojenih u pet kategorija.

Medalje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine su osvojili već spomenuti Josip Ćorić (srebro u kategoriji 91 kg), Haris Bjelović (srebro u kategoriji +91 kg), Dinel Fejzić (bronca u kategoriji 81 kg), te Amar Čelik (bronca u kategoriji 64 kg).

Podsjećamo, na 15. Međunarodnom turniru u boksu za mlade Mostar 2019. nastupilo je više od 50 boksača, mladih reprezentativaca Francuske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Crne Gore, Slovenije, Češke, Grčke, Srbije, Litve i Bosne i Hercegovine.

Organizator turnira održanog protekla tri dana je Bokserski klub Mostar, jedan od najstarijih klubova u ovom sportu u BiH i regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close