Oko 500 natjecatelja

Mostar: Bjelopoljac organizirao prvi međunarodni karate turnir

Po riječima trenera karate kluba "Bjelopoljac" Adnana Zukića, ovo je prvo natjecanje međunarodnoga karaktera za koje su se spremali dva mjeseca.
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2018. u 12:24 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Karate kluba 'Bjelopoljac', u subotu se u dvorani Univerzitetsko sportsko rekreativnog centra "Midhad Hujdur Hujka" u Mostaru održava međunardno karate natjecanje pod nazivom "1. Mostar Open".

Na turniru sudjeluje 500 natjecatelja iz 35 klubova koji dolaze iz BiH, Republike Hrvatske i Crne Gore. Turnir je otvorio predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić.

On je ovom prilikom čestitao organizatorima na izuzetno dobroj organizaciji, trenerima na zalaganju u ovaj sport, a natjecateljima zaželio puno uspjeha. Također je svima koji su došli iz drugih zemalja zaželio ugodan boravak u Mostaru.

Predsjedavajućem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, ali i ministaru prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašidu Hadžoviću, te drugima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira organizator je ovom prigodom dodijelio zahvalnice.

Po riječima trenera karate kluba "Bjelopoljac" Adnana Zukića, ovo je prvo natjecanje međunarodnoga karaktera za koje su se spremali dva mjeseca.

Na natjecanju sudjeluju, kaže, vrhunski suci koji će svojim radom i zalaganjem završiti natjecanje na vrijeme i svih 500 natjecanje ispoštovati, budući da turnir traje samo jedan dan.

"Zbog državnog natjecanja smo morali pomjeriti datum održavanja ovog turnira za sedam dana, a upravo ovo natjecanje može doći kao test natjecateljima za državni nivo", kazao je između ostaloga Zukić.

Za svakog natjecatelja u svakoj kategodiji, odnosno za prva tri mjesta predviđene su medalje i diplome, s tim da juniori, kadeti i seniori dobivaju pehar za najuspješnije natjecatelje, a pehar ide i najuspješnijem klubu natjecatelja. U revijalnom dijelu programa nastupile su članice Plesnog studija 'Flash'.

Inače, Karate klub 'Bjelopoljac' broji oko 60 članova, te su aktivni sudionici državnih i regionalnih natjecanja. S prošlogodišnjeg turnira u Sarajevu su donijeli pehar za najuspješniji klub.

Kopirati
Drag cursor here to close