UFC 252

Miočić pobijedio Cormiera i nakon brutalne bitke i obranio naslov UFC prvaka!

U Las Vegasu održan jedan od najvećih teškaških okršaja svih vremena
Sport / Ostali sportovi | 16. 08. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 25 minuta sjajne borbe bodovni suci presudili su dva puta po 49:46 i jednom 48:47 u korist Stipe Miočića, koji je ostao UFC-ov prvak teške kategorije!

Stipe Miočić obranio je naslov teškaškog prvaka UFC-a. Drugi put zaredom pobijedio je Daniela Cormiera i po mnogima učvrstio se na tronu najvećeg teškaša svih vremena. 

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudaca. Bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi. Prema jednom sucu dobio je četiri runde, a prema drugoj dvojici je bio bolji u tri runde, prenosi Index.hr.

Početak borbe bio je jako oprezan s obje strane, bez ijednog udarca u prvoj minuti. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali je u samoj završnici runde Cormier ga uspio žestoko uzdrmati i tako uzeti uvodnu rundu.

U drugoj rundi je Cormier bio bolji, imao je dvije dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, ali se onda ponovila situacija s kraja prve runde u različitim ulogama. Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao Cormiera i oteo mu ovu rundu.

Nakon tog Cormieru je bilo zatvoreno lijevo oko i Miočić je imao ogromnu prednost koju je odmah iskoristio u trećoj rundi i u njoj zadao čak 15 značajnijih udaraca više od rivala.

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu te kada se vjerovalo da Cormier nema više snage za povratak, 41-godišnji Amerikanac je pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena i dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac.

Tako se u odlučujuću rundu trilogije ušlo s izjednačenih 2-2 kod dvojice sudaca. To je značilo da će pobjednik pete runde osvojiti naslov prvaka. Miočiću je ostalo više snage, bio je aktivniji, pokušavao oboriti suparnika te je imao više udaraca i zasluženo dobio rundu i borbu.

U sljedećoj borbi Miočić će se vjerojatno boriti protiv strašnog nokautera Francisa Ngannoua, dok je Cormier ranije najavio da mu je ovo bila oproštajna borba.

Kopirati
Drag cursor here to close