Uspjesi

Medalje i pehar za Velež na mostarskom plivačkom mitingu

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo 40 plivača. Osvojeno je ukupno 18 medalja, od čega je šest zlatnih, četiri srebrene i osam brončanih.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2018. u 22:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

II. međunarodni plivački miting 'Orka - Arena Cup' se održao u subotu, 30. lipnja, na Gradskom bazenu u Mostaru. Organizator mitinga su bili članovi Kluba vodenih sportova 'Orka'. Na mitingu je nastupilo oko 380 natjecatelja iz Norveške i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo 40 plivača. Osvojeno je ukupno 18 medalja, od čega je šest zlatnih, četiri srebrene i osam brončanih.

Tarik Marić (2010.) je osvojio dvije zlatne medalje i jednu srebrenu. Zlatne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno, dok je drugi bio na 50 metara leđno. U zbiru bodova Tarik je proglašen najuspješnijim natjecateljem u svojoj kategoriji osvojivši pehar i prigodnu nagradu.

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio jednu zlatnu, jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Najbolji je bio u disciplini 100 metara leđno, a drugi na 200 metara mješovito. Brončanu medalju je osvojio na 100 metara slobodno. U ukupno poretku plivača po zbiru bodova, Danis je zauzeo drugo mjesto u svojoj kategoriji, navodi se iz P.K. 'Velež'.

Dino Dužević (2001.) je osvojio dvije zlatne medalje. Najbolji je bio u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara mješovito.

Sarrah Nuspahić (2004.) je osvojila jednu zlatnu i tri brončane medalje. Zlatnu medalju je osvojila u disciplini 200 metara mješovito, a brončane u disciplinama 100 metara prsno, te 50 i 100 metara leđnim stilom.

Miralem Marić (2006.) je osvojio jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Srebrenu medalju je osvojio na 100 metara prsno, a brončanu na 50 metara prsno.

Ali Repeša (2004.) je osvojio srebrenu medalju u disciplini 100 metara prsno. Ena Maksumić (2006.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 100 metara prsno. Benjamin Muratović (2003.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 metara prsno. Harun Omanić (2006.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 100 metara prsno.

Pored navedenih plivača, ovaj klub na tom mitingu su predstavljali i Maida Džiho, Džejla Tanović, Lana Janković, Majda Spahić, Mia Dužević, Sara Demirović, Melisa Mujan, Danja Alikalfić, Nadia Mišić, Vedran Kisić, Tarik Kreso, Marin Vračević, Fabijan Bevanda, Pavle Komlen, Bakir Bajgorić, Amar Bešo, Emin Galešić, Adel Grebović, Omar Dušić, Tarik Abadžija, Faris Dagher, Andrija Milićević, Jasmin Bratić, Tarik Kadribegović, Tibor Knezović, Ishak Žetica, Meho Pekušić, Anis Ćiber, David Zečević, Daris Ćumurija i Demir Tanović, koji su postigli odlični rezultate i znatno popravili svoja vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close