ATP 'masters'

Marin u Londonu protiv Đokovića i tradicije

Čilić je dosada tri puta sudjelovao na ATP "mastersu" i niti jednom nije uspio proći skupinu, ostvario je ukupno jednu pobjedu i osam poraza.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 1990. godine tenisačka sezona službeno se završava turnirom najboljih osam igrača. Deset godina se turnir službeno zvao ATP Tour World Championships, devet Masters Cup, od trenutka kada je završnica stigla u London, posljednjih osam godina to je ATP World Tour Finals, odnosno ATP Finals.

Ove godine neće biti zbog ozljeda Juana Martina Del Potra i Rafaela Nadala, ali je i dalje društvo sjajno.

Kao zamjene uskočili su Kei Nishikori odnosno John Isner. Voljom ždrijeba u grupi Guga Kuerten igrat će Novak Đoković, Alexander Zverev, Marin Čilić i John Isner.

U drugoj koja se zove Lleyton Hewitt gledat ćemo Rogera Federera, Kevina Andersona, Dominica Thiema i Keia Nishikorija.

Za Marina Čilića ovo je četvrti nastup i do sada je ostvario tek jednu pobjedu uz osam poraza. Ni ovaj put mu tradicija ne ide na ruku. Pozitivan omjer ima s Amerikancom Isnerom (7-3), za razliku od Zvereva (1-5) i Đokovića (2-16). Prethodnih godina Marinu je društvo na završnom turniru pravio Ivan Dodig koji je u Londonu za pet godina igraču u paru s Brazilcem Marcelom Mellom dva puta bio u polufinalu, jednom u finalu.

Ove godine nema Dodiga ali je tu Mate Pavić službeno prvi igrač svijeta u paru s Austrijancem Oliverom Marachom. Pavić i Marach su u grupi Knowles/Nestor zajedno sa Lukaszom Kubotom i Marcelom Melom, Mikeom Bryanom i Jackom Sockom te francuskom kombinacijom Pierre-Hugues Herbertom i Nicolasom Mahutom.

Kopirati
Drag cursor here to close