Borsa Open

Korina Džidić i Helena Čule brončane na Borsa Open

Najistaknutijim u redovima Neretve ovoga puta bile su dvije djevojčice, jedna do 13 godina, a druga do 18 godina. Džidić i Čule su bile poražene samo u prvom kolu da bi na kraju s tri pobjede došle do pobjedničkog postolja.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub Neretva nastupio je proteklog vikenda na Međunarodnom judo turniru „Borsa Open 2019“ koji je ujedno i Europski top turnir. Na dvodnevnom turniru nastupilo je 1139 natjecatelja iz 28 zemalja s područja gotovo cijelog svijeta.

Prvog dana natjecanja po programu su bili natjecatelji mlađih uzrasta do 11 i do 13 godina, dok su drugog dana natjecanja bili malo ozbiljniji uzrasti do 15 i do 18 godina.

Mostarska Neretva imala je svojih devet natjecatelja, a uspjela je osvojiti dvije brončane medalje te jedno peto i jedno sedmo mjesto. Mora se istaći kako su kategorije u kojima su nastupali natjecatelji bile krcate i pretežno s odličnim natjecateljima. Bilo je i pobjeda i poraza, ali važno je da su stekli još jedno novo iskustvo i da nisu imali ozbiljnijih ozljeda kod svojih natjecatelja, ističu iz ovog mostarskog kluba.

Foto: JK Neretva / Korina Džidić i Helena Čule brončane na Borsa Open

Najistaknutijim u redovima Neretve ovoga puta bile su dvije djevojčice, jedna do 13 godina, a druga do 18 godina. Džidić i Čule su bile poražene samo u prvom kolu da bi na kraju s tri pobjede došle do pobjedničkog postolja.

Korina Džidić nastupila je u kategoriji do 48 kg (U13), imala je samo poraz od prvakinje Srbije, Dunje Vukićević (JK Partizan) te ostale pobjede nad predstavnicama Turske, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Helena Čule nastupila je u kategoriji do 70 kg (U18), imala je samo jedan poraz od četverogodišnje prvakinje Poljske, Agata Palka, te ostale pobjede nad predstavnicama Slovenije i BiH.

"Veoma smo ponosni i na naše dječake bez obzira na to što nisu uspjeli doći do medalje. Pokazali su se kao dosta iskusni i gubili borbe većinom u zlatnom bodu. Također umor, dugotrajno čekanje na borbe i pad koncentracije doprinijeli su dosta, što je bilo i za očekivati.

Rino Vrljić, Hrvoje Knezović, Sergej Jarendić, Josip Previšić, Domagoj Jozeljić, Dragan Paol Senkić i David Brkić pokazali su da mogu, žele i hoće. Imali smo tu nesreću da su ih u prvom kolu baš u svakoj kategoriji zapadali najbolji, ali i oni su nas jako teško pobjeđivali. Još jednom sve čestitke našoj sjajnoj ekipi koja je izdržala onaj tempo i puna dva dana navijali jedni za druge. Čestitke i našim roditeljima koji su bili stalno uz nas i davali nam podršku bez prestanka", kažu u klubu.

Kopirati
Drag cursor here to close