Kup Samobora

Judaši Hercegovca nastavljaju s dobrim rezultatima

U konkurenciji od 62 judo kluba Hercegovac je zauzeo visoko četvrto mjesto i bio najbolja strana ekipa natjecanja. Ukupno je osvojeno 9 medalja i to 5 zlatnih i 4 brončane medalje.
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2019. u 10:29

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda judo klub Hercegovac sudjelovao je na dva natjecanja i to u Samoboru i na prvenstvu države za seniore i djecu u Banja Luci.

U Samoboru održan je međunarodni judo turnir „Kup Samobora“ koji je okupio 602 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Poljske, Češke, Austrije, Bugarske, Slovenije i Mađarske.

U konkurenciji od 62 judo kluba Hercegovac je zauzeo visoko četvrto mjesto i bio najbolja strana ekipa natjecanja. Ukupno je osvojeno 9 medalja i to 5 zlatnih i 4 brončane medalje. Za zlata su se izborili Nika Zovko, Gabriela Raič, Mario Novak, Bruno Tomić i Bojan Gačić dok su bronce osvojili Marko Čerkuč, Stefan Juka, Gabrieala Raič (u uzrastu starijih) i Ena Vidović. Još je nastupio i Tomislav Brkić al ovog puta bez medalje.

U povratku su djeca odradila i izlet u park prirode Plitvice i time zaokružili ovo uspješno putovanje.

Na prvenstvu države u Banja Luci natjecali su se najstariji uzrasti (seniori i seniorke) i oni najmlađi (poletarci i poletarke). Hercegovac se predstavio sa svojih 12 natjecatelja i osvojio je 7 medalja.

Zlatna medalja pripala je Neri Prce (poletarke - 28) koja je po drugu godinu za redom postala prvak države. Srebra su osvojili Anđela Jurić (seniorke -70) i Leon Andačić (poletarci -46) dok su se za bronce izborili Fabian Galić (poletarci -26), Vana Šarac (poletarke -32), Petra Čuljak (poletarke -28) i Nikola Dankić (poletarci -42).

Peta mjesta i na korak do medalje došli su Niko Novak, David Pušić i Nina Vukičević. Sedmo mjesto osvojio je Domagoj Pušić dok je ovaj put jedina bez plasmana bila Lorena Vučić. 

Već idućeg vikenda nastavljaju se aktivnosti Hercegovca te će kadeti ovog kluba nastupiti na Europa kupu u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close