19 Kup Jaska

JK Neretva: Tri natjecatelja, tri zlata na Kupu Jaske u Jastrebarskom

Za najuspješniju djevojčicu u uzrastu do 12 godina proglašena je mostarska judašica, Korina Džidić te joj je tom prilikom i uručena judo statua.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2018. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održan tradicionalni Međunarodni judo turnir '19 Kup Jaska' u Jastrebarskom na kojem je sudjelovalo preko 550 natjecatelja iz 37 judo klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Judo klub 'Neretva' iz Mostara je imao samo tri svoja predstavnika na ovom turniru, a u Mostar su se vratili s ukupno šest medalja i jednim peharom.

Za najuspješniju djevojčicu u uzrastu do 12 godina proglašena je mostarska judašica, Korina Džidić te joj je tom prilikom i uručena judo statua. Ona je u svom uzrastu imala najviše protivnica od svih kategorija tog uzrasta, a do titule najuspješnije došla je pobjedama nad svim svojim sportskim protivnicama.

Zanimljivo je i to da su sve troje natjecatelja mostarske Neretve uspjeli u svom uzrastu i u svojim kategorijama osvojiti zlatne medalje, da bi potom nastupili i u starijem uzrastu, do 14 godina. Naravno i tu su uspjeli osvojiti medalje.

Članovi Neretve ukupno su osvojili 4 zlatne, 1 srebrenu i 1 brončanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su:
Lana Čarapina -36 kg (U12 i U14)
Korina Džidić - 40 kg (U12)
Rino Vrljić - 46 kg (U12)

Srebrenu medalju osvojila je:
Korina Džidić -40 kg (U14)

Brončanu medalju osvojio je:
Rino Vrljić - 46 kg (U14)

U ukupnom zbroju bodova na kraju turnira, Neretva je sa samo svoja tri natjecatelja završila na sjajnom 9. mjestu od ukupno 37 judo klubova.

"Izvrstan nastup naših natjecatelja, mora se priznati. Ipak kada je cijela zagrebačka regija u pitanju, a i šire jer su tu nastupile i druge dvije države naši članovi su se isatknuli jer su pomeli svu konkurenciju u svome uzrastu. U ekipnom poretku smo najbolji plasirani klub koji je nastupio iz BiH, a napominjemo samo s tri natjecatelja. Što reći osim veliko bravo za ovu malu ekipu", ističe trener kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close