Sretan rođendan!

Hercegovac proslavio 56 godina postojanja

Posebno su ponosni na čak 7 balkanskih medalja (3 zlata, 1 srebro i 2 bronce) što ni jednom balkanskom klubu nije pošlo za rukom.
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2019. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Judo klub Hercegovac u Hrvatskom Domu herceg Stjepan Kosača proslavio je 56. godišnjicu postojanja kluba.

Najstariji hercegovački judo klub iznimno je ponosan na svoje uspjehe u dugoj povijesti, a ističu kako su danas nikada jači, brojniji, organiziraniji i rezultatski uspješni.

Kako su iz kluba naglasili, oni koji su najzaslužniji za opstanak kluba i u najtežim trenucima bili su Karlo Prskalo, Vojo Višekruna i Smiljan Matović.

Judo klub Hercegovac trenutno proživljava novu mladost, a svake godine imaju sve više razloga za zadovoljstvo i sreću. Ove godine Hercegovac je sudjelovao na 42 turnira i s njih donio čak 469 medalja od čega; 166 zlatnih, 124 srebrene i 179 bronci, te čak 32 puta bio proglašen među prve tri najbolje ekipe turnira.

Posebno su ponosni na čak 7 balkanskih medalja (3 zlata, 1 srebro i 2 bronce) što ni jednom balkanskom klubu nije pošlo za rukom.

Klub je svojim najboljim članovima uručio plakete i trofeje, te je na kraju one najmlađe usrećio paketićima.

U kategoriji do 11 godina priznanje je dobila Nera Prce, a u kategoriji do 15 godina Ivan Miličević.

Nagrađene su i državne prvakinje te osvajačice balkanskih medalja Ivana Buntić i Gabrijela Raič.

Najveće klupske uspjehe ove godine ostvarile su Nika Zovko, Lana Čović Stanić i Nina Grubišić Čabo koje su bile državne prvakinje i prvakinje Balkana.

Trofej je uručen i najboljoj juniorki kluba Danici Jurić koja je trostruka uzastopna prvakinja države i viceprvakinja Balkana.

Za najboljeg juniora trofej je primio David Pušić koji osim judoa ima i srebrenu medalju s prvenstva Europe u ju jitsuu.

Nakon predaje nagrada, klub je upriličio božićni domjenak za roditelje, djecu i prijatelje kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close