EP karate

Hrvatski karatisti osvojili ekipno zlato

Sport / Ostali sportovi | 23. 05. 2021. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, osvojila je zlato na Europskom karate prvenstvu u Poreču uvjerljivo savladavši u finalu u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

"Meni je pripala ta čast kao kapetanu ekipe da otvorim taj prvi meč i povedem ekipu k pobjedi i zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene, tako da sam tu morao taktički odraditi. Uspio sam povesti, a prednost je bila prevelika za ju dostići. Ne bih nikog posebno izdvajao – zahvalio bih svim dečkima jer su se svi borili srcem za Hrvatsku kao lavovi. Cilj je ispunjen", rekao je Anđelo Kvesić, kapetan hrvatske ekipe, koji je prvi izašao na tatami i pobijedio.

"Kapetan je prvi meč odradio furiozno, a drugi meč je protivnik meni predao, ne znam – vjerojatno je bio ozlijeđen, nisam siguran o čemu se radi. Treći meč je bila jako  zahtjevna ploča, ali Martinac je to odradio kako je trebao. Očekivali smo ovo i vjerovali smo u ovo, a sad se napokon isplatilo i hvala Bogu da se to desilo upravo u Hrvatskoj", rekao je Zvonimir Živković.

Foto: Facebook / Hrvatski karatisti osvojili ekipno zlato

"Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, tako da stvarno – ispisali smo povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile – rezultat od 3:0 i zlato oko vrata", izjavio je Ivan Kvesić.

Na Europskom prvenstvu u Poreču Hrvastka je osvojila ukupno četiri odličja. Uz danas osvojeno odličje najsjajnijega sjaja, u vitrinu hrvatske karate reprezentacije s prvenstva Starog kontinenta, odlazi još ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma. U para-karateu, brončano odličje osvojila je Danijela Topić.

Ivan i Anđelo Kvesić te Ivan Martinac osvojili su zlatnu medalju ekipno na Europskom prvenstvu u karateu  u nedjelju nakon što su u finalu sa 2-0 pobijedili Crnu Goru.

Kopirati
Drag cursor here to close