Laktaši

Hercegovcu pet prvaka i uvjerljivo prvo mjesto ekipno na prvenstvu države

Po ukupnom broju bodova u judaši najstarijeg mostarskog judo kluba bili su uvjerljivo najbolja ekipa za dječake i najbolja ekipa za djevojčice kao i najbolja ekipa cijelog ovog državnog prvenstva.
Sport / Ostali sportovi | 28. 06. 2021. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 26.6. održano je prvenstvo BiH u judou u uzrastima juniora i mlađih kadeta. Na prvenstvima BiH pravo sudjelovanja imaju judaši koji su ranije kroz kvalifikacijski turnir osigurali završni turnir.

Turnir se održao u Laktašima u sportskoj dvorani Laktaši. Na turniru je sudjelovalo 50-ak klubova te preko 300 najboljih judaša Bosne i Hercegovine.

Hercegovac se okitio s 16 odličja od čega je 5 zlata, 4 srebra i 7 bronci.

Osvajači medalja su:

Zlata: Lana Čović Stanić, Marko Čerkuč, Ivana Buntić, Ivan Milićević i Nina Grubišić-Čabo

Srebra: Bojan Gačić, Gabriela Raič, Luka Bubalo i Mario Novak

Bronce: Klara Marić, Nika Zovko, Ivano Đinkić, Ena Borozan, Maria Kožul, Domagoj Pušić i Ina Ravlić

Po ukupnom broju bodova u judaši najstarijeg mostarskog judo kluba bili su uvjerljivo najbolja ekipa za dječake i najbolja ekipa za djevojčice kao i najbolja ekipa cijelog ovog državnog prvenstva. Hercegovac je ove godine na prvenstvima države osvojio 36 medalja te bio viceprvak države u uzrastu do 11 godina i prvak države u uzrastu do 13 i 15 godina.

Iz kluba poručuju kako ove sjajne generacije imaju kvalitetu predstavljati Mostar i Hercegovinu na najvećim svjetskim judo turnirima. S ovakvim rezultatima s prvenstava države Hercegovac u svojim redovima ima čak 14 reprezentativaca.

Idući vikend nastupa na natjecanju u Banja Luci i time završava prvi dio godine.

Kopirati
Drag cursor here to close