Premijer Futsal liga BiH

HFC Zrinjski i Mostar SG glavni kandidati za naslov

Aktualni prvak, Mostar SG, u nastavak ulazi s prve startne pozicije i malim bodom prednosti u odnosu na gradskog rivala Zrinjski.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2019. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Imamo bod zaostatka, ali u klubu svi čvrsto vjerujemo da možemo do naslova prvaka. Konkurencija je izuzetno jaka, možda nikad jača ali mi smo se spremni uhvatiti u koštac s najboljima u toj borbi", mišljenja je sportski direktor Zrinjskog Dražan Golemac.

Nešto manje od mjesec dana trajala je pauza u Premijer Futsal ligi BiH, a sezona je nastavljena susretima desetog kola, otvorenog u petak duelom Salines – Beli Anđeo.

Aktualni prvak, Mostar SG, u nastavak ulazi s prve startne pozicije i malim bodom prednosti u odnosu na gradskog rivala Zrinjski. Iako je rano o tome govoriti, kako stvari stoje u ovom trenutku, realno je očekivati da će mostarski klubovi uz sarajevski Centar voditi glavnu riječ u nastavku sezone.

Zbog nastupa na europskoj sceni ekipa Mostar SG-a je imala nešto sporiji ritam ulaska u prvenstvo, izgubljen je bod u susretu protiv Brotnja, jedini poraz je upisan u Tuzli. Kako se prvi dio sezone bližio kraju, tako je ekipa Mostar SG igrala sve bolje. U sastavu više nema Stefana Rakića niti Brazilaca Viktora Huga, ali je zato tu reprezentativac Srbije, Jovan Lazarević. Igrao je za beogradskoj Euro Motus, Ekonomac iz Kragujevca, Maribor, u Mostar je stigao iz portugalskog Burinhosa.

"Lazarević dolazi kao veliko pojačanje. Nadamo se da će on biti novo čudo u bh. futsalu. Igrao je u velikim klubovima i uklapa se u koncepciju našeg stručnog stožera. S Jovanom idemo po dvostruku krunu, to je konačan rezultatski cilj ove sezone. Možda je na neki način i dobro što smo na startu podnijeli taj udarac, jer nas je on u idućim kolima uozbiljio. Kada igramo punim gasom i kada smo kompletni, onda smo bez pogovora najbolja ekipa u BiH", kaže član uprave kluba Alen Đuliman.

Jednu od posljednjih provjera prije početka drugog dijela sezone, Zrinjski je imao protiv jake ekipe Split Tommyja. Nije bilo promjena u igračkom kadru.

"Imamo bod zaostatka, ali u klubu svi čvrsto vjerujemo da možemo do naslova prvaka. Konkurencija je izuzetno jaka, možda nikad jača ali mi smo se spremni uhvatiti u koštac s najboljima u toj borbi", mišljenja je sportski direktor kluba Dražan Golemac.

"U godini kada smo proslavili deseti rođendan, mogu reći da smo imali jednu vrlo dobru polusezonu, možda nas je malo poremetio onaj poraz u Brčkom, ali vidjeli ste, nema neporaženih ekipa u polusezoni. U igri za naslov prvaka, tu je i Kup, sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja u nastavku", dodao je Golemac.

U sarajevskom Centru bilo je dosta burno. Dženan Muminović, dugogodišnji prvi čovjek nekadašnjeg prvaka, odlučio je podnijeti ostavku, ali je na kraju u dogovoru s ljudima u klubu ipak odlučio ostati u ulozi direktora.

"Neću se miješati u rad stručnog stožera, taj dio bit će prepušten našim trenerima Josipu Lokmeru i Tariku Rašidagiću, a ja ću biti zadužen za ostalo. Nismo odustali od borbe za naslov prvaka, doveli smo mladog Elmina Prošića koji će za par godina biti jedan od najboljih igrača u BiH", tvrdi Muminović.

Kopirati
Drag cursor here to close