Mlada olimpijska reprezentacija BiH

17 mladih bh. sportaša ide u Baku

EYOF je prvi vrhunski europski multi-sportski događaj namijenjen mladim sportašima od 14 do 18 godina, a održava se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i ponos je europskih olimpijskih odbora s 25 godina tradicije.
Sport / Ostali sportovi | 17. 07. 2019. u 13:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada olimpijska reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će od 21. do 27. srpnja predstavljati našu zemlju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu, predstavljena je danas u Sarajevu. 

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 17 spoprtaša koji će se nadmetati u atletici, judou, biciklizmu, tenisu i plivanju. Njih će predvoditi sedam trenera, a olimpijski tim BiH upotpunit će šefica misije Samra Jurišić i mlada veleposlanica Emina Pašukan, dok će Said Fazlagić otputovati u svojstvu člana Koordinacijskog povjerenstva za EYOF koju rukovodi Europski olimpijski komitet.

"Naši mladi sportaši su se vrijedno pripremali sa svojim trenerima i očekujemo da u Bakuu imaju dobre nastupe i predstave BiH na najbolji mogući način. OK BiH je radio maksimalno na pripremi našeg tima za EYOF. Uspjeli smo osigurati 28.000 KM za pripreme naših sportaša'', rekao je Predsjednik OK BiH Izet Rađo. 

BiH će u Bakuu predstavljati:

- atletičari Arman Curo (400 m), Almina Rašić (100 i 200 m), Dunja Ginzburg (skok u dalj), Luka Ivičić (desetoboj), Jovan Rosić (800 m) i Nikola Brdar (100 i 200 m). Njih će predvoditi treneri Duško Ivičić i Vahida Kozić

- biciklist Kenan Mehmedović će se natjecati u disciplinama drum i kronometar, a predvodit će ga trener Hajrudin Trle.

- judisti Hana Piralić (+70 kg), Branko Tadić (+90 kg), Mustafa Hebib (-73 kg), Merio Jozeljić (-66 kg), Danilo Stanišić (-90 kg), a njih će predvoditi treneri Jasenko Delić i Husein Ramić.

- tenisači Andrej Nedić i Suana Tucaković će nastupiti pod trenerskom palicom Harisa Bašalića.

- plivači David Vučić (50 i 100 m slobodno, 200 m mješovito), Jovan Lekić (100 i 200 delfin), Arman Livadić (50, 100 i 200 m slobodno), uz trenera Evelina Avdića.

Skakačica u dalj Dunja Ginzburg ističe da svi sportaši BiH očekuju mnogo od EYOF-a. "Dugo smo se pripremali za ovo natjecanje i sigurna sam da ćemo svi dati sve od sebe. Kada ste na terenu, adrenalin i osjećaj da dolazite ispred jedne nacije kao tim vas obuzme. Nadam se da ćemo ispuniti vaša, naša i očekivanja trenera i roditelja'', izjavila je Ginzburg.

Zastavu BiH na otvaranju EYOF-a nosit će judista Branko Tadić, koji od svih sportaša u reprezentaciji BiH u ovoj sezoni ima najbolje rezultate.

''Nadam se da ćemo kao tim i jedna cjelina dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za reprezentaciju'', rekao je Tadić.

EYOF je prvi vrhunski europski multi-sportski događaj namijenjen mladim sportašima od 14 do 18 godina, a održava se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i ponos je europskih olimpijskih odbora s 25 godina tradicije.

Na EYOF-u u Bakuu očekuje se 3.600 natjecanja iz 50 europskih zemalja. Na programu će biti deset sportova - atletika, sportska gimnastika, judo, hrvanje, biciklizam, košarka, tenis, odbojka, rukomet, plivanje.

Kopirati
Drag cursor here to close