FIFA

Zvijezde aplaudiraju zdravstvenim radnicima

FIFA je snimila video na kojem 50 sadašnjih i bivših nogometaša aplaudira zdravstvenim radnicima.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2020. u 12:09 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Pele

Svjetska nogometna federacija (FIFA) je objavila video u kojem sadašnje i bivše zvijezde, među kojima su Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Diego Maradona, Kaka i Marco van Basten, aplaudiraju zdravstvenim radnicima, koji su već mjesecima u borbi protiv globalne pandemije novog koronavirusa.

Pljesak zdravstvenim radnicima u znak zahvalnosti prerastao je u globalnu tradiciju tijekom pandemije, a krenuo je iz Italije za vrijeme zabrane kretanja zbog širenja koronavirusa, kada su građani izašli na prozore i balkone i pljeskali.

Sada je FIFA snimila video na kojem 50 sadašnjih i bivših nogometaša aplaudira zdravstvenim radnicima. Među njima i David Beckham, nekada sjajni nogometaš Manchester Uniteda i Real Madrida te reprezentativac Engleske.

''Kao nogometaši navikli smo da nam aplaudiraju, ali ovaj put imamo priliku da pokažemo svoju zahvalnost mnogim ljudima koji risikiraju živote da bi zaštitili naše. Vi ste heroji čovječanstva i želimo pokazati da vas nogomet podržava, kao i sve što radite da biste odbranili sve nas'', rekao je Beckham za službenu internetsku stranicu FIFA-e.

Video: Applause for health workers FIFA TV
Kopirati
Drag cursor here to close