Premijer liga BiH

Zvijezda praktički osigurala ostanak i gurnula Tuzlu u grčevitu borbu

Ovom pobjedom Zvijezda 09 osigurala je skoro i teoretski ostanak u bh. nogometnoj eliti jer sada pretposljednjoj Krupi ''bježi'' 10 bodova.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2019. u 19:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FK Zvijezda 09 / FK Tuzla City - FK Zvijezda 09

U posljednjoj utakmici 29. kola Premijer lige BiH, na stadionu Tušanj, pred malim brojem gledatelja, Tuzla City je poražen od Zvijezde 09 iz Stanišića rezultatom 1:3 (1:3).

Junak utakmice bio je Miljenko Govedarica, strijelac dva pogotka, koji je prvi postigao u 15. minuti utakmice, kada je ''lobovao'' vratara Nevresa Fejzića i doveo momčad Milenka Bošnjakovića u vodstvo – 0:1.

Domaći su u jeku žestokih napada izjednačili u 26. minuti, mada uz dosta sreće, kada se lopta nekoliko puta odbijala od igrača i vratara Filipa Erića, a u mrežu je poslao Vojo Ubiparip.

Napadačka igra gostiju isplatila se u 34. minuti. Nakon nabacivanja sa strane, sjajnim volej udarcem mrežu Tuzlaka zatresao je Ermin Huseinbašić.

Samo dvije minute kasnije na scenu je stupio ponovno Govedarica. Igrači Tuzla Cityja na centru terena izgubili su loptu, a nakon brze kontre napadač Zvijezde 09 po drugi put se upisao u strijelce, postigavši treći pogodak za svoju momčad – 1:3.

Ovom pobjedom Zvijezda 09 osigurala je skoro i teoretski ostanak u bh. nogometnoj eliti jer sada pretposljednjoj Krupi ''bježi'' 10 bodova.

S druge strane, Tuzla Cityju predstoji velika borba zadržavanja statusa premijerligaša jer u posljednja četiri kola ima veoma težak raspored utakmica, a od Krupe je dijeli samo šest bodova.

Rezultati susreta 29. kola:

Subota:
Čelik - GOŠK 1:0
Mladost - Zrinjski 2:2
Radnik - Sarajevo 0:0
Široki Brijeg - Krupa 2:1
Sloboda - Željezničar 0:0 

Ponedjeljak:
Tuzla City - Zvijezda-09 1:3 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close