Završnica u Osijeku

Župa iz Stoca pobjednik Katoličke malonogometne lige

Naše biskupije predstavljala su dva predstavnika: prošlogodišnji pobjednik KMNL-a župa Stolac i ovogodišnji pobjednik Međužupne lige Hercegovine, župa Humac.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2018. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đakovačko-osječka nadbiskupija bila je domaćin XV. Završnice Katoličke malonogometne lige (KMNL) Crkve u Hrvata koja se održavala u gradu Osijeku, od 7. do 10. lipnja 2018. Program Završnice započeo je svečanim otvorenjem u četvrtak, 7. lipnja 2018., u Konferencijskoj dvorani Vikarijata Osijek.

Dvoranu su ispunile ekipe 12 najboljih katoličkih malonogometnih momčadi iz nad/biskupija Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naše biskupije predstavljala su dva predstavnika: prošlogodišnji pobjednik KMNL-a župa Stolac i ovogodišnji pobjednik Međužupne lige Hercegovine, župa Humac. Oko 160 mladića zajedno sa svojim trenerima prisustvovalo je svečanom otvorenju Završnice. 

Svečanom otvorenju nazočio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić, koji je turnir proglasio otvorenim.  Na samom početku svečanosti, minutom šutnje odana je počast tragično preminulom igraču i treneru futsal ekipe Zagrebačke nadbiskupije, Matiji Caparu, od kojeg su se njegova obitelj i prijatelji isti dan oprostili na Mirogoju.

Utakmice po grupama započele su u petak, 8. lipnja 2018., u 9 sati u dvoranama Zrinjevac i Jug u Osijeku. Momčadima koje su gostovale na Završnici KMNL-a u poslijepodnevnim satima organiziran je turnir u kuhanju slavonskoga fišpaprikaša, na Pampasu.

Organizator se pobrinuo da momčadi iz naših biskupija (župa sv. Ilije Proroka iz Stoca i župa sv. Antuna Padovanskog s Humca) budu na stadionu Gradski vrt, gdje se igrala prijateljska utakmica Hrvatska – Senegal. Župa sv. Ilije Proroka iz Stoca, kao naš prvi predstavnik koja je bila prošlogodišnji pobjednik KMNL-a i predstavnik Međužupne lige Hercegovine i ovogodišnji je pobjednik KMNL-a 2018.

U finalu su pobijedili istoimenog predstavnika prošlogodišnjeg finala iz Mostara župu sv. Josipa Plovanija iz Zadra – Zadarska nadbiskupija, rezultatom 2:1. Najboljom ekipom (Fair Play momčad) u vidu sportskog natjecanja i promicanja istinskog duha proglašena je druga naša momčad iz župe sv. Ante Padovanskog s Humca. Najbolji strijelac KMNL-a 2018. bio je Edi Kurolt iz Bandareva (Riječka nadbiskupija). Najbolji golman KMNL-a 2018. proglašen je Nikola Raguž iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca, kao i najbolji igrač KMNL-a 2018., Darko Raguž, također iz župe sv. Ilije Proroka iz Stoca, predstavnik naših biskupija i Međužupne lige Hercegovine.

''Ovo nije samo uspjeh za naše predstavnike iz župa sv. Ilije Proroka iz Stoca kao i župe sv. Ante Padovanskog s Humca, nego i za Međužupnu ligu Hercegovine i za sav trud koji se ulaže u mladost koja igra ovu ligu. Ovu priliku koristim zahvaliti i svim dobročiniteljima koji su prepoznali vrijednost ovoga Projekta'', poručili su iz Udruge Međužupne lige Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close