Ukoliko prođe Ludogorets

Zrinjskom se otvara put do Europske lige

Kako god bude, Zrinjski je ovog ljeta u Europi već zaradio milijun i kusur eura, ostvario cilj, pa će utakmicu u Razgradu u četvrtak moći odigrati uzdignute glave.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plasmanom u 3. pretkolo Europske lige Zrinjski je svoje u Europi već napravio. No, mogu li Mostarci bez ikakvog imperativa i protiv favoriziranog protivnika, Ludogoreca, napraviti još više?

Protiv Spartaka se nije dalo, Slovaci se nisu dali iznenaditi. U Trnavi su slavili minimalno (1:0), u Mostaru im je za plasman dalje u 2. pretkolo Lige prvaka dovoljan bio i remi (1:1).

Propuštena prilika, ali Zrinjski ako ništa nije zabrljao na sljedećem zadatku pa je nakon 1:1 u Mostaru, maltešku Vallettu srušio na Malti 2:1 i osigurao si još dvije utakmice u Europskoj ligi.

Dvije utakmice protiv favoriziranog rivala, Ludogoreca. Ludogoreca na kojem će biti sav pritisak ovog svijeta, Ludogoreca koji je neočekivano zapeo na mađarskom Vidiju. Ima li Zrinjski šanse?

"Njihovi igrači vrijede preko 100 milijuna eura, ustvrdio je trener Ante Miše, želeći istaknuti kako su one, šanse, male. Oni imaju igrače koji vrijede po četiri ili pet milijuna eura. Oni su u svakom slučaju favoriti i mi im dajemo tu ulogu, ali spremit ćemo se, dobro izanalizirati i imamo pravo nadati se nečemu, dodao je.

Foto: Bljesak.info / Ante Miše i Amer Bekić (leži na terenu)

Zatim je strateg Plemića istaknuo nešto zbog čega je jasno da se nada čudu, plasmanu dalje. Pokazao je tako da vjeruje kako se nakon što je prekinut pet godina dugi post po pitanju napredovanja u Europi (prethodno Valletti Zrinjski je zadnji put nekog izbacio 2013., Santa Colomu iz Andore) njegovi igrači mogu podići na razinu na kojem ih mnogi ne vide...

"Ludogorec je bio bolji od Videotona, ali su Mađari prošli dalje. Imali su sreće, a sreća prati hrabre. Nećemo glumiti da smo Barca ili Real u Razgradu, ali gledat ćemo ostvariti dobar rezultat.

Govorio je Miše kako zasad nije zadovoljan protokom lopte, i realizacija je do utakmice na Malti bila na tapetu, ali zapravo je o nedostacima u igri bh. prvaka sada bespredmetno raspravljati. Važnije je da uz sve nedostatke koje imaju, a imaju ih, pokažu srce..., pa što bude.

Kako god bude, Zrinjski je ovog ljeta u Europi već zaradio milijun i kusur eura, ostvario cilj, pa će utakmicu u Razgradu u četvrtak moći odigrati uzdignute glave.

Pobjednik dvoboja PFC Ludogorets 1945 - HŠK Zrinjski Mostar igrat će s boljim iz susreta FC Torpedo Kutaisi (Gruzija) - FK Kukësi (Albanija) u okviru play-offa UEFA Europske lige.

Ipak, kladionice mostarskom klubu daju male šanse za prolaz u četvrto pretkolo. Već na gostovanju u Razgradu domaćin je apsolutni favorit - pobjeda Ludogoretsa nosi kvotu od samo 1.20, a trijumf Zrinjskog čak 17.00! Male su šanse i za neriješeno, smatraju ''bookieji'', kvota na X je čak 5.75!

Kopirati
Drag cursor here to close