Borac pod Bijelim brijegom

Zrinjskom "meč lopta" za treće mjesto

Iako je Zrinjski do posljednje reprezentativne stanke, posljednje u ovoj godini, nanizao tri pobjede, trener Mladen Žižović kaže kako je pauza dobro došla njegovoj momčadi.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2020. u 13:53 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Bez obzira na tri pobjede, pauza nam je itekako trebala. Igrali smo sedam utakmica u 17 dana i većinom su ih iznijeli isti igrači. Sada smo se malo osvježili i možemo u miru ući u preostalih pet utakmica”, kaže Žižović.

Do kraja godina Zrinjski će odigrati pet utakmica, a od njih pet, tri će biti derbiji. Prvi je s Borcem u subotu u izravnom okršaju za treće mjesto.

“Borac nas je dobio u prvom dijelu sezone i sada imamo šansu da im se revanširamo i da izborimo to treće mjesto. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi koja ima šampionske ambicije. Imaju nekoliko vrhunskih individualaca, ali igraju nešto lošije u gostima nego na svom terenu, a to planiramo iskoristiti”, dodao je Žižović.

Borac stiže bez svog kapetana Stojana Vranješa koji ima koronu, ali Žižović se time ne opterećuje.

“Po meni su njihove najjače strane krila i pokušat ćemo Ziljkića i Zakarića neutralizirati. Ako uspijemo to napraviti, na pola puta smo od cilja. Moramo biti dominantni iz posjeda i kreirati što više prilika. Može se dogoditi da ih promašujemo, ali ne prihvaćam da budemo mlaki. Angažman mora biti na najvišoj razini”.

I Zrinjski će biti oslabljen za Miloša Filipovića, a od ‘rovitih’ igrača Žižović će odlučiti tko je od njih spreman nakon zadnjeg treninga.

Derbi 15. kola igra se u subotu u 17 sati, uz TV prijenos na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close