NSBiH

Zrinjskom i Širokom Brijegu zeleno svjetlo, Željezničar bez licence za nastup u Europi

Hercegovački klubovi dobili su UEFA licencu za sezonu 2019./2020.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2019. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine održana je sjednica Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova.

Na osnovu dostavljenih izvješća i dokumentacije - Povjerenstvo je dodijelilo licence za sudjelovanje klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali i licence za sudjelovanje u UEFA-inim klupskim natjecanjima.

Od klubova iz Premijer lige BiH, jedino FK Zvijezda 09 nije podnijela aplikaciju za izdavanje licence i sudjelovanje u UEFA-inim natjecanjima.

HŠK Zrinjski Mostar već ranije je osigurao novi nastup na međunarodnoj sceni, a sada je službeno potvrđeno i da su Plemići dobili UEFA licencu za sezonu 2019./2020.

''Prvostupanjsko povjerenstveo Nogometnog saveza BiH pozitivno je odgovorila na zahtjev HŠK Zrinjski, budući da smo ispunili sve kriterije prema Pravilniku o licenciranju klubova'', navode iz mostarskog kluba.

Također, licencu je, kao i svih proteklih godina, dobio i Nogometni klub Široki Brijeg koji je također osigurao nastup u Europskoj ligi.

Željezničar je ostao bez licence za igranje u europskim natjecanjima prema odluci iz Nogometnog saveza BiH. Glavni razlog zbog kojeg ekipa s Grbavice nije dobila licencu je kašnjenje uplate duga bivšem treneru Slavku Petroviću.

"Rok za ispunjavanje uvjeta za sve klubove bio je 31. ožujak. Međutim, Željezničar to nije ispunio, odnosno svoje konačne obaveze su izvršili tek 4. travnja. U pitanju je dug prema bivšem treneru Petroviću kojeg su oni prvobitno, kako navode u određenim dokumentima, isplatili 28. ožujka. Ipak, novac tada nije poslan već tek 4. travnja, odnosno, kako opet navode iz Želje, na dan kada su im iz banke javili da transakcija zbog pogrešno upisanog broja nije uspjela. Dokumentacija klubova koji se bore za europske licence podliježu provjeri UEFA-e i zbog toga smo gotovo jednoglasno donijeli odluku da uskratimo licencu Željezničaru", rekli su za Klix iz Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje.

Iz Željezničara nisu željeli komentirati odluku o neizdavanju licence, a predsjednik kluba Nihad Selimović stiže u nedjelju u Sarajevo nakon puta iz Italije.

Licencu za sudjelovanje u UEFA-e klupskim natjecanjima dobili su klubovi:

FK ''Sarajevo'' Sarajevo,
NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg,
HŠK ''Zrinjski'' Mostar,
FK „Radnik“ Bijeljina,
FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj i
FK ''Tuzla City'' Tuzla.

Licencu za sudjelovanje u UEFA-e klupskim natjecanjima nisu dobili klubovi:

FK ''Sloboda'' Tuzla,
NK ''Čelik'' Zenica,
FK ''Krupa''- Krupa na Vrbasu,
FK ''Željezničar'' Sarajevo i
NK ''GOŠK''- Gabela.

Licencu za sudjelovanje u natjecanjima Premijer lige BiH su dobili klubovi: 

FK ''Sarajevo'' Sarajevo,
NK ''Široki Brijeg'' Široki Brijeg,
HŠK''Zrinjski'' Mostar,
FK ''Radnik'' Bijeljina,
FK ''Mladost'' Doboj-Kakanj,
FK ''Tuzla City'' Tuzla,
FK ''Željezničar'' Sarajevo,
FK ''Zvijezda 09'' Bijeljina i
NK  ''GOŠK'' Gabela.

Licencu za sudjelovanje u Premijer ligi BiH nisu dobili klubovi:

FK ''Sloboda'' Tuzla,
NK ''Čelik'' Zenica i
FK ''Krupa'' Krupa na Vrbasu.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH (Premijer liga BiH i UEFA natjecanja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostupanjskom povjerenstvu za licenciranje klubova NS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana primitka pisanih odluka Prvostupanjskog povjerenstva za licenciranje klubova, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close