Futsal

Zrinjskom bod, Brotnjo na pogon Ćavara

Utakmicama prvog kola počela je nova sezona u Premijer Futsal ligi BiH.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2019. u 23:54 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri utakmice su bile na rasporedu ove subote, Salines je u gostima nadigrao Centar, dok je Zrinjski ostao neporažen u Gračanici. Vrlo uvjerljivi na svom terenu bili su novajlija u ovom natjecanju Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja te prošlosezonski finalista play offa, Brotnjo.

Iako sa samo osam igrača u rosteru, Zrinjski je uspio ostati neporažen na neugodnom gostovanju u Gračanici. U reprizi finala Kupa iz prošle sezone, vidjeli smo puno preokreta, na kraju je završilo 3:3. Zrinjski je poveo golom Grozdanića, a onda su domaći do poluvremena preko Nurkića i Rahima Spahića preokrenuli rezultat. U nastavku Zrinjski preko Sušca i još jednom Grozdanića dolazi do prednosti 2:3, osam minuta prije kraja.Ipak domaći izvlače bod zahvaljujući Rahimu Spahiću.

Zvonimir Ćavar je odigrao pravu simultanku protiv Seljaka, četiri puta se upisao u strijelce, u pobjedi Brotnja 6:1.

Dvostruki strijelci u deklasiranju ekipe Tanga u Gornjem Vakufu/Uskoplju bili su Zukan i Zatagić dok su po jedan gol u trijumfu 7:0 dodali Petak, Latić i Hodžić.

Do 27 minute dvoboja u maloj Skenderiji, sve je bilo otvoreno, a onda gosti s četiri gola trasiraju put do pobjede. Kahvedžić je izjednačio na 2:2, Srđan Ivanković je sa svoja dva gola osigurao osjetniju prednost Salinesa koju je podigao na nedostižnih 2:5 Isanović u finišu. Domaći su preko Hodžića ublažili poraz.

Rezultati 1.kola:
Sloga - Tango 7:0
Brotnjo - Seljak 6:1
Kaskada - Zrinjski 3:3
Centar - Salines 3:5

Kopirati
Drag cursor here to close