Slijedi 'rovovska borba'

Zrinjski u seriji i dalje prati Sarajevo

Pobjeda protiv Krupe bila je treća uzastopna za Zrinjski koji je neporažen devet utakmica, bez primljenog gola u prvenstvu 525 minuta.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2019. u 12:28 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Favoriti su opravdali očekivanja u susretima 25. kola Premijer lige. Sarajevo je u velikom derbiju osvojilo tri boda, tri koja bi na kraju možda čak mogla biti u presudan u borbi za naslov prvaka.

Igrači Sarajeva su proslavili najuvjerljiviji gostujući trijumf na Grbavici u poslijeratnom razdoblju i prvi put nakon 1963. godine. U derbiju kakav godinama nude veliki rivali, dva gola koja su postigli Lazić i Velkoski u ranoj fazi utakmice su bila previše za Željezničar kakav jeste većim dijelom sezone.

Utakmice u kojima ste veliki favorit po tradiciji znaju biti najteže, zato se i nije mogla očekivati neka pretjerano lijepa pod Bijelim brijegom u okršaju Zrinjskog i Krupe. Ipak Zrinjski je postigao prvi gol na vrijeme, drugi je mogao možda i nešto ranije, ali je na kraju slavio čistu pobjedu i ono što je za momčad Blaža Sliškovića najvažnije, Sarajevo je opet na šest bodova prednosti.

Pobjeda protiv Krupe bila je treća uzastopna za Zrinjski koji je neporažen devet utakmica, bez primljenog gola u prvenstvu 525 minuta. Franjić je bio posljednji igrač koji je postigao gol kontra Zrinjskog u derbiju na otvaranju proljetnog dijela sezone.

S obzirom na poraz Željezničara, Širokom Brijegu je bio dovoljan i minimalan trijumf protiv davljenika Goška da se nađe na trećem mjestu. Široki Brijeg je nakon poraza od Sarajeva povezao dvije pobjede uz jedan remi te siguran trijumf u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

Ipak, Širokom svakako ne ide ždrijeb na ruku jer u naredna tri susreta igraju protiv Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara.


Prvu pobjedu ovog proljeća dočekali su navijači Slobode. Zvijezda 09 je vodila do 82.minute, a onda su domaći igrači uspjeli u pet minuta postići dva gola za preokret, Vidović je bio dvostruki strijelac.

U velikoj neugodnoj seriji je Mladost koja je nakon Grbavice pet utakmica bez pobjede, u posljednje četiri bez postignutog gola. Nakon Radnika tri boda je Doboju kod Kaknja osvojila i Tuzla City. Za novajliju u društvu najboljih ova tri boda su itekako važna u borbi za opstanak.

U dvoboj neporaženih momčadi ovog proljeća i svakako najugodnijih iznenađenja proljetnog dijela, Radnika i Čelika na kraju nije bilo pobjednika, ali ni golova. Oba sastava su šest utakmica bez poraza.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close