Novi dan

VIDEO | Zrinjski tuži novinara i televiziju

Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija kada je HŠK Zrinjski u pitanju, tolika razina neprofesionalizma i pristranosti u iznad navedenoj emisiji, kako od gosta tako i od voditeljice, ipak nas je šokirala
Sport / Nogomet | 29. 11. 2018. u 20:17 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski Mostar u četvrtak je izdao priopćenje za javnost, u kojemu su naveli da će reagirati na stavove novinara Vahidina Alilhodžića, izrečene u emisiji “Novi dan”.

Priopćenje kluba iz Mostara prenosimo u cijelosti:

“Iako HŠK Zrinjski Mostar u pravilu ne želi reagirati zbog neobjektivnih i netočnih natpisa medija ili izjava kojima se želi diskreditirati naš Klub, a sve iz razloga kako ne bismo davali pažnju onima koji istu ne zaslužuju, današnja emisija ‘Novi dan’ u programu N1 televizije, koju je uređivala voditeljica Minela Jašar, a u kojoj je gostovao Vahidin Alilhodžić, predstavljen kao sportski novinar, ipak nas je natjerala na reagiranje.

Naime, iznad navedeni Alilhodžić, koji se u emisiji ‘Novi dan’ sam deklarirao kao navijač FK Sarajevo, što je njegovo legitimno pravo, baš kao i da radi kao službeni spiker FK Sarajevo, utakmice 19. kola najavio je sljedećim riječima: Sarajevo dočekuje Čelik i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema, a Zrinjski ako i bude imao problema, netko će im svirati penal, tako da se ne trebaju previše sekirati, što je voditeljica popratila s podsmijehom i odobravanjem, nakon čega je Alilhodžić zaključio: Zato ovo kažem namjerno bez imalo sakrivanja. Imam oči, bez obzira što nosim naočale i jako mi je glupo kada mi netko kaže da prosudimo sami. Čovjek je miljama udaljen od igrača, a ovaj mu svira penal zato što je vjetar malo jače puhao. To je naša stvarnost, što je voditeljica prokomentirala riječima: Kao da u Hercegovini nisu naviknuli na vjetar (počinje od 17 minute).

Alihodžić: Roma nije pružila dobru partiju

Ukupno 16 utakmica odigranih jučer i prekjučer u okviru Lige Prvaka? Kakvu igru su pokazali klubovi, jesu li favoriti opravdali očekivanja, za Novi dan govori Vahidin Alihodžić - sportski novinar.

Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija kada je HŠK Zrinjski u pitanju, tolika razina neprofesionalizma i pristranosti u iznad navedenoj emisiji, kako od gosta tako i od voditeljice, ipak nas je šokirala, zbog čega smo odlučili pokrenuti sudsku tužbu protiv navedenog novinara, ali i N1 televizije, s obzirom na to da su svjesnim navođenjem lažnih informacija gledatelji dovedeni u zabludu, dok je ugledu našeg Kluba, inače šesterostrukog prvaka BiH, nanijeta velika šteta.

Iako ne smatramo pretjerano važnim, ipak želimo podsjetiti da je u osamnaest kola aktualne sezone za HŠK Zrinjski dosuđen slovom i brojem jedan (1) kazneni udarac. Usporedbe radi, za FK Sarajevo su dosuđena, također slovom i brojem, četiri (4) kaznena udarca…”, priopćeno je iz HŠK Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close