Bura pod bijelim brijegom

Zrinjski traži spasioca: Je li Brko s Grbavice taj?

Sport / Nogomet | 19. 03. 2017. u 15:38 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjskom, to je sada više nego jasno, treba spasioc. Na stranu priča da su Plemići i dalje vodeći, tendencija konstantnog gubljenja bodovne prednosti ipak poziva na laganu uzbunu, odnosno dovođenje provjerenog imena na klupu. 

Ivica Barbarić je nakon Metalleghea podnio ostavku i klupsku upravu neočekivano stavio na muke - za dva tjedna, kada počinje Liga za prvaka, Mostarci bi trebali imati novog šefa struke, ali koga? 

Ovdje žestoko spekuliramo, ali zapravo nećemo pucati u prazno ako među potencijalne kandidate ponovno uguramo 'uobičajene sumnjivce'. 

A taj bi popis mogao izgledati ovako: Branko Karačić, Slaven Musa, Amar Osim. 

Karačić je s Plemićima odnio treću titulu, navijači ga i dalje rado spominju, pitanje je samo želi li ga čelništvo kluba natrag, odnosno u kakvim su se tonovima rastali?

Musa je trenutno na klupi Viteza, ali u bh. nogometu ugovori baš i nisu neraskidivi. Uz to, Mostarac je i jedan od najboljih poznavatelja Premijer lige, relativno mlad i dokazan stručnjak koji kao takav dodaje vrijednosti klupskog brenda. Kontraargument? Pa možda posljednji čovjek s liste...

Osim je jedan od najtrofejnijih premijerligaških trenera, sa Željezničarom je jedno vrijeme dosadno dominirao. Veliki je autoritet i jedan od trenera prema kojem nikako ne možete ostati ravnodušni. Za razliku od Muse, kao Sarajlija on u Mostaru ne bi osjećao preveliki pritisak domaćeg terena. 

Doduše, Brko s Grbavice, kako ga zovu, kao ni Barbarić prethodno povratku u Zrinjski, neko je vrijeme van Premijer lige (iza njega je epizoda u Kataru). Ali sumnjamo da ga izazov spašavnja prvaka koji je izgubio na momentumu ne bi privukao.  

Kopirati
Drag cursor here to close