Teška i neizvjesna utakmica

Zrinjski se nada produžetku pobjedničke serije u hercegovačkom derbiju

Što se tiče raspoloživih igrača, Žižović navodi kako su spremni skoro svi osim Tonija Tipurića.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2020. u 12:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri uzastopne pobjede i plasmana u polufinale Kupa BiH, nogometaši Zrinjskog u nedjelju, 8. ožujka, gostuju na Pecari gdje ih u 22. kolu Premijer lige BiH dočekuje NK Široki Brijeg.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović kazao je kako očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu.

''Znamo da je Široki drukčija momčad kad igra na domaćem terenu u odnosu na gostujuće utakmice, silni su, ali dobro smo ih analizirali i pokušat ćemo doći do nova tri boda koja će nam donijeti još više samopouzdanja kojeg itekako imamo. Široki je jako kvalitetan u svim linijama, ali i mi smo'', kazao je Žižović na konferenciji za novinare.

Dodao je kako serija od tri pobjede njegove momčadi na startu proljetnog dijela sezone dodatno podiže cijelu ekipu.

''Naša mala prednost je što smo na sjajan način otvorili ovu polusezonu. S druge strane, Široki se možda psihički istrošio u utakmici Kupa BiH odigranoj prije dva dana, imali su i seriju jedanaesteraca, iako su se i oni vjerojatno napunili samopouzdanjem u prethodne dvije, tri utakmice. Imaju nekih kadrovskih problema, ali ne zamaramo se previše time, maksimalno smo fokusirani na našu ekipu'', istaknuo je Žižović.

Što se tiče raspoloživih igrača, Žižović navodi kako su spremni skoro svi osim Tonija Tipurića.

''Nemanja Bilbija i Miloš Filipović su u takvom ritmu da vjerojatno ne bi igrali da je utakmica danas, ali imamo 48 sati do derbija i nadamo se kako će svi biti spremni. Nakon duže vremena imam 22 igrača na raspolaganju i to je pokazatelj da su momci posvećeni i da rade dobro'', kazao je Žižović.

Strateg "Plemića" osvrnuo se i na kup utakmicu u kojoj je Zrinjski u srijedu pobijedi Tuzla City rezultatom 2:1, istaknuvši kako je njegova momčad zasluženo prošla dalje.

Video: Zrinjski se nada produžetku pobjedničke serije u hercegovačkom derbiju

''Mislim da smo dominirali kroz cijelu utakmicu, Tuzla City napravio je samo jednu priliku u svih 90 minuta, ali ušli smo u neku nervoznu završnicu u kojoj smo dozvolili protivniku da postigne pogodak. U toj konfuziji bili smo nekih deset minuta, ali smo u posljednjih 15 minuta stvorili pritisak i zasluženo prošli dalje. Nadam se kako ćemo doći do samog kraja i osvojiti Kup BiH. Imamo širok kadar igrača i bitno je da svi ti igrači hvataju formu s obzirom da ih je nekoliko duže vremena bilo izvan stroja '', kazao je Žižović.

Dodao je kako će jednaku pažnju posvetiti i kupu i prvenstvu, istaknuvši kako "dupla kruna" nije nemoguća misija.

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski igra se na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, u nedjelju od 18 sati uz izravan prijenos na kanalu Arenasport 1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close