Derbi Pod Bijelim brijegom

Zrinjski protiv Željezničara traži petu pobjedu u nizu

Slišković je dodao kako je reprezentativnu stanku iskoristio za regeneraciju igrača koju su nakon zgusnutog rasporeda na startu sezone pokazivali dosta znakova umora.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2018. u 12:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon reprezentativne stanke nogometno prvenstvo BiH nastavlja se ovoga vikenda, a najzanimljivije bi trebalo biti u Mostaru gdje Zrinjski ugošćuje Željezničar. 

"Atmosfera i raspoloženje u momčadi su na visokom nivou i to mi daje određenu dozu optimizma. Vjerujem kako nećemo zakazati kada je u pitanju volja i zalaganje. Siguran sam da ćemo to pokazati na terenu i da ćemo od prve do zadnje minute htjeti pobjedu", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za medije. 

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Slišković je upozorio kako je Željezničar zadnje tri godine bio glavni konkurent Zrinjskom u borbi za naslov prvaka, da sadašnja momčad ima kvalitetu i zaslužuje svaki respekt. 



"Prije mjesec-dva igrali su veoma kvalitetno, osvajali su bodove, a sada su zapali u malu krizu. Uz kvalitetnog trenera kao što je Odović iz te krize mogu izaći, a ja se, naravno, nadam da to neće biti sutra protiv nas. U svakom slučaju, to je momčad koju ne možemo i ne smijemo potcijeniti", poručio je Slišković. 

Uoči sutrašnjeg derbija Zrinjski ima četiri prvenstvene pobjede u nizu bez primljenog gola, dok je Željezničar nakon tri utakmice bez pobjede, prije stanke u prvenstvu, upisao domaću pobjedu nad Čelikom, i to s igračem manje na terenu. 

Trenutno drugi Zrinjski i treći Željezničar gledaju u leđa vodećem Sarajevu, koje ima 2 boda više u odnosu na Mostarce, odnosno 5 bodova više u odnosu na gradskog rivala. 

Slišković je dodao kako je reprezentativnu stanku iskoristio za regeneraciju igrača koju su nakon zgusnutog rasporeda na startu sezone pokazivali dosta znakova umora. 

To je rezultiralo i s dosta ozljeda u redovima "Plemića", a zdravstveni bilten ni sada nije puno bolji. 



Slišković je kazao kako će utakmicu protiv Željezničara zbog ozljeda propustiti Semir Pezer i Damir Šovšić, kao i Marko Perišić zbog crvenog kartona u posljednjem kolu protiv Goška. 

U kadru neće biti niti napadača Dalibora Veselinovića i Amera Bekića, koji treniraju ali fizički nisu spremni za 90 minuta. 

"Odlučili smo više ne forsirati igrače koji se vraćaju nakon ozljede. Novom kondicijskom treneru dali smo u ruke kompletnu brigu o igračima koji su u fazi oporavka i tek kada nam on kaže da su povratnici na sto posto priključit ćemo ih prvoj ekipi. Imali smo u zadnje vrijeme dosta slučajeva da prerano guramo na teren igrača koji se vraća nakon ozljede i da se njegova ozljeda odmah obnovi. Više to nećemo raditi", ustvrdio je trener Zrinjskog. 

Utakmica Zrinjski – Željezničar igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 15 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close