Derbi 31. kola

Zrinjski nanio prvi ovogodišnji domaći poraz Čeliku

Jedini pogodak na utakmici bio je autogol braniča Čelika Almira Čubare te je ovo bio ujedni i prvi poraz zeničkog kluba na svom terenu ove godine.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2019. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je s minimalnih 0:1 slavio protiv Čelika u derbiju 31. kola Premijer lige BiH igranom u subotu na stadionu Bilino polje u Zenici.

Jedini pogodak na utakmici bio je autogol braniča Čelika Almira Čubare te je ovo bio ujedni i prvi poraz zeničkog kluba na svom terenu ove godine.

Čelik je bolje otvorio i ovu utakmicu te u 2. minuti imao slobodan udarac sa 17 metara po sredini vratiju, ali je udarac Harisa Dilavera vratar gostiju Antonio Soldo ''boksao'' u teren.

Uzvratio je u 5. minuti Damir Šovšić, čiji je udarac s 10-ak metara pogodio jednog domaćeg igrača u tijelo. Nespretno je, nakon ubačaja Ljubiše Pecelja, u 12. minuti reagirao Tomislav Barbarić, ali je Soldo bio priseban i spasio svoja vrata.

Staniša Mandić bio je u 21. minuti sam pred domaćim vratarom Bojanom Pavlovićem, ali je promašio cijela vrata. Pavlović je u 41. minuti u korner skrenuo loptu nakon udarca iskosa s desne starne kojeg je također bio uputio Mandić, piše Fena.

Gosti su zaigrali puno bolje u drugom dijelu. Prvi je svoj udarac isprobao Eman Marković, koji je u 57. minuti pucao s više od 25 metara, ali je Pavlović bio na mjestu i obranio.

Već u 59. minuti Semir Pezer je bio u prodoru, ali ga je na rubu šesnaesterca sustigao Ćubara, nakon čega je Pezer pao u šesnaesterac. Gosti su tražili jedanaesterac, ali su dobili samo udarac iz kuta.

Zrinjski je, ipak, u 61. minuti došao u vodstvo od 0:1 nakon udarca iz blizine koji je uputio Advan Kadušić. Lopta se tom prilikom od Čubare odbila u mrežu, a što se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog susreta, piše Fena.

Pokušao je i pričuvni igrač Marko Bencun u 65. minuti, ali je njegov udarac iz daljine okrznuo lijevu vratnicu Zeničana. Do kraja nije bilo opasnijih situacija ni pred jednim vratima pa aktualni prvak nosi bodove iz Zenice.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close