Golijada

Zrinjski na zimsku pauzu sa šest golova i s dva nova rekorda

Zrinjski je u posljednjoj utakmici jesenskog dijela svladao Leotar s 6:2 i prije nego Tuzla City odigra svoju utakmicu imat će velikih 13 bodova prednosti.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2021. u 19:50 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar ekipe koja je u ovu utakmicu ušla s osam uzastopnih pobjeda, te davljenika u ligi koji je do jučer izgubio četiri zaredom, i koji je u Mostar došao bez petorice igrača, bila je očekivano jednosmjerna utakmica.

Zrinjski je slavio sa 6:2 u utakmici u kojoj je prvi put postigao šest golova ove sezone, ali i u prvoj u kojoj je primio dva pogotka ove sezone.

Zrinjski je mogao povesti već u 14. minuti kada je Igor Savić topovskim udarcem uzdrmao gredu. Ipak, dvije minute kasnije domaći dolaze do prednosti. Izrovan i klizav teren možda je pomogao domaćinu, jer je Igor Ateljević proklizao i pokosio Dragana Juranovića, a sudac Deljković pokazao je na bijelu točku. 

Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Nemanja Bilbija, za svoj 17. gol u sezoni i pogodak u čak devetoj utakmici zaredom. 

Bljesak.info / Bilbija postigao 17. gol u sezoni

Petnaestak minuta kasnije i pobjednik je bio odlučen. Juranovićev šut vratar Vukanović odbio je na nogu Ivana Jukića koji je postigao prvijenac za mostarski sastav. 

Plemići nisu stali ni početkom drugog dijela, Nemanja Bilbija asistirao je Saviću, a ovaj pogodio za velikih 3:0. U 62. minuti priliku je dobio i Danilo Šipovac kojemu je trebalo šest minuta za svoj prvijenac. Amer Bekić ga je proigrao dugom loptom, a Šipovac je zaobišao vratara i pogodio za 4:0.

Bljesak.info / Anes Mašić se nije upisao u strijelce

U zadnjih deset minuta utakmica najbolja obrana lige dvaput je kapitulirala, pa je Leotar postigao dva gola, jedan preko Miloša Aćimovića, kojemu je asistirao Asim Zec, a drugi preko Zeca iz jedanaesterca. Neočekivanu golijadu zaključio je Šipovac, inače bivši igrač Leotara, za konačnih 6:2.

Ovom pobjedom Zrinjski je srušio svoj klupski rekord iz sezone 2013/2014. i sada ima devet uzastopnih pobjeda, a niz može potrajati i na proljeće, jer momčad Sergeja Jakirovića drugi dio otvara utakmicama kod Rudara i protiv Radnika.

Uz to, srušen je i drugi rekord, jer nijedan premijerligaš dosad nije na zimsku stanku otišao s 48 bodova. 

Kopirati
Drag cursor here to close