HŠK Zrinjski - Malmo FF 1:0

Zrinjski se pobjedom oprostio od Europe

U uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige Zrinjski je pobjedio Malmö u Širokom Brijegu, ali prolaz dalje izborio je švedski predstavnik zahvaljujući pobjedi 3:0 u prvom susretu.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2019. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige Zrinjski je pobjedio Malmö u Širokom Brijegu, ali prolaz dalje izborio je švedski predstavnik zahvaljujući pobjedi 3:0 u prvom susretu.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Malmö
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Malmö

Prvo poluvrijeme Zrinjski je bio agilniji, imali su izabranici Harija Vukasa terensku inicijativu i nekoliko prilika, ali je realizacija izostala.

Plemići su uglavnom probijali po strani. U 17. minuti poslije lijepe kombinacije Čurjurića i Mandića na centaršut je zakasnio Lendrić.

Najbolju šansu domaćin večerašnje utakmice u prvom dijelu imao je u 30. minuti. Nakon šuta Govedarice jedan od defenzivaca Malmöa je skrenuo loptu, a na drugoj vratnici je zakasnio Lendrić.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Malmö

Gosti iz Švedske su dobru situaciju za postizanje gola imali u 43. minuti kada je Jakovljević izblokirao pokušaj Christiansena.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Malmö

Zrinjski je silovito krenuo u nastavku. Pravili su Plemići ozbiljan pritisak, ali je gostujuća obrana uglavnom bila na razini zadatka. U 57. minuti Čurjurić je šutirao iz slobodnjaka, a Dahlin je bio dobro postavljen.

Nastavili su Plemići s napadima i u narednim minutama, bez većih problema su dolazili do protivničkog kaznenog prostora, međutim konkretna realizacija bi izostala.

Ipak, kraj utakmice je donio promjenu rezultata, a domaći su pobjednički gol uspjeli postići u 90. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio Šovšić nakon što je prethodno oboren Lendrić.

Na kraju je ostalo 1:0 pa švedski predstavnik zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvom susretu izborio plasman u play-off Europske lige s ukupnih 3:1.

Sarajevo se remijem s BATE-om oprostilo od Europske lige

Nogometaši Sarajeva nisu se uspjeli plasirati u playoff Europske lige nakon što su večeras u uzvratu trećeg pretkola u Borisovu remizirali s domaćim BATE-om 0:0.

Prvi susret odigran prošlog tjedna u Sarajevu završen je pobjedom bjeloruskog predstavnika rezultatom 2:1, a ta pobjeda bila je dovoljna ekipi iz Borisova za prolaz u narednu fazu natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close