Kup BiH

10 premijerligaša u osmini finala: TOŠK zabio čak 10 golova

U ovoj fazi natjecanja igrala se samo jedna utakmica, a od natjecanja su se već oprostila dva premijerligaša.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski klubovi Zrinjski i Velež prošli su u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, a teže od očekivanog je to učinio i Široki Brijeg.

Zrinjski je s uvjerljivih 4:0 slavio u Gradačcu protiv Zvijezde u šesnaestini finala Kupa BiH dok je Velež u Gračanici bio bolji od Bratstva s 3:2.

Heroj ''Plemića'' bio je Ivan Lendrić koji je postigao hat-trick (15', 33', 60') dok je konačnih 4:0 postavio Staniša Mandić u 75. minuti.

Široki Brijeg je tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio u Banovićima protiv Budućnosti s ukupnih 2:5 (1:1 rezultat u regularnom dijelu igre). Širokobriježani su poveli u 49. minuti preko debitanta Viktora Angelova dok je Budućnost izjednačila u 80. minuti preko Adnana Zulića.

Bagarić, Jović, Kovačić i Hrkać sigurno su realizirali jedanaesterce za ''Plavo-bijele'', a čak dva jedanaesterca domaćima obranio je Dario Miškić. 

Branitelj naslova pobjednika Kupa BiH Sarajevo s 2:4 je slavio u Ljubuškom protiv istoimenog domaćina, inače člana Druge lige Federacije BiH - jug. Gosti su prvi došli u vodstvo, no Ljubušaci su uspjeli preokrenuti i povesti 2:1. No, ''Bordo'' momčad nije se dala iznenaditi te je do kraja uspjela postići još tri pogotka i osigurati prolazak u osminu finala Kupa BiH.

GOŠK iz Gabele iznenađujuće je izbacio premijerligaša Radnika iz Bijeljine preko jedanaesteraca dok je regularni dio susreta završio 1:1. Još jedno iznenađenje dogodilo se u Kaknju gdje je Rudar s uvjerljivih 3:0 izbacio zeničkog premijerligaša Čelika.

Vrijedi istaknuti još pobjedu tešanjskog TOŠK-a koji je s čak 10:0 slavio protiv Skugrića u Skugriću Gornjem kod Modriče, inače članu Regionalne lige Republike Srpske - centar.

Rezultati šesnaestine finala Kupa BiH:

Sloga Ljubuški - Sarajevo 2:4
Olimpik - Radnik 2:1
Krupa - Tuzla City 0:0 (6:7 jedanaesterci)
Budućnost - Široki Brijeg 1:1 (1:4 jedanaesterci)
Ljubić - Travnik 1:1 (5:4 jedanaesterci)
Rudar (P) - Slavija 4:1
Rudar (K) - Čelik 3:0
Alfa Modriča - Zvijezda 09 0:2
Orašje - Borac 0:4
Tekstilac - Željezničar 0:3
Jedinstvo - Mladost 1:2
GOŠK - Radnik 1:1 (4:2 jedanaesterci)
Kozara - Sloboda 1:1 (3:5 jedanaesterci)
Zvijezda - Zrinjski 0:4
Bratstvo - Velež 2:3
Skugrić - TOŠK 0:10

Kopirati
Drag cursor here to close