Prvak potučen do nogu

Zrinjski i bez Jakirovića pregazio nemoćni Borac

Zrinjski je ostvario još jednu od pobjeda s kojima je najavio da će vjerojatno do kraja sezone biti najveći konkurent za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2021. u 20:34 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod Bijelim brijegom gostovao je banjalučki Borac, aktualni prvak BiH, kojeg je Zrinjski bez većih problema razbio s 4:1, postigavši četiri gola u prvih pola sata igre. Borac je u Mostar došao oslabljen, bez najboljeg strijelca Stojana Vranješa koji napušta klub, no vjerojatno ni on ne bi pomogao protiv ovako raspoloženog domaćina.

I Zrinjski je bio bez svog prvog trenera, Sergej Jakirović nije vodio utakmicu iz zdravstvenih razloga, pa su ekipu vodili Marko Salatović i Nenad Gagro, a pod njihovim vodstvom Plemići su dobili peti derbi u nizu. 

Bljesak.info / Kerim Memija
Bljesak.info / Ćorluka i Vušurović u duelu
Bljesak.info / Marko Salatović vodio ekipu

Nakon Veleža, Širokog Brijega, Sarajeva i Željezničara, u impresivnoj seriji pao je i Borac, pa uoči sutrašnjih utakmica Zrinjski ima ogromnih osam bodova ispred Tuzle.

Borac je imao dvije sjajne prilike i to u prve četiri minute. Prvo je Vušurović odlično šutirao, a Josip Čondrić krajnjim naporom izbacio je loptu u korner. Iz tog udarca iz kuta, lopta je došla do usamljenog Jovanovića koji s pet metara šutira, ali pravo u Čondrića.

No, unatoč tome što je Borac bolje otvorio utakmicu, Zrinjski je svejedno poveo i to vrlo rano. Igrala se 13. minuta kada je Matija Malekinušić napravio sve sam, prošao je s desne strane do sredine šesnaesterca i tukao lijevom nogom s 18 metara, a Nikola Ćetković samo je dirnuo loptu na putu do mreže.

Bljesak.info / Matija Malekinušić u prodoru

Dvanaest minuta kasnije već je bilo 2:0. Kerim Memija ušao je u šesnaesterac Borca, gdje ga je laktom gurnuo Goran Zakarić, a za suca Peljtu to je bilo dovoljno za jedanaesterac. Izveo ga je Nemanja Bilbija i postigao 12. gol u sezoni.

Najbolji igrač lige uskoro je došao i do 13. gola. Opet se Bilbija našao na pravom mjestu i hladnokrvno pogodio za 3:0 Zrinjskog nakon samo pola sata igre. Aktualni prvak bio je ponižen do poluvremena.

Bljesak.info / Bilbija strijelac dva gola

Nakon lijepe akcije Zrinjskog lopta je došla do Igora Savića, a mladi reprezentativac uz malu pomoć stopera Borca Bošnjaka pogodio je sa 17 metara za visokih 4:0.

Drugo poluvrijeme nije bilo ni blizu tako sadržajno, igrači su se više čuvali da se ne ozlijede po lošem terenu, a jedini koji je zabio gol bio je Borac. Milan Vušurović pobjegao je obrani i postavio konačnih 4:1.

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close