Hercegovački derbi 11. kola

Vukas: Zrinjski čeka težak ispit u derbiju i pakleni niz utakmica

Hercegovački derbi igra se u nedjelju od 16 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2019. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je održana press konferencija povodom utakmice 11. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj će se u hercegovačkom derbiju sastati momčadi Zrinjskog i Širokog.

"Čeka nas lokalni derbi koji uvijek plijeni pažnju", počeo je trener Zrinjskog Hari Vukas i nastavio:

- Motiv je tu za sve pa se nadam da će sutra biti veliki broj navijača. Čeka nas teška utakmica jer Široki je trenutno tu gdje jeste ali to nije realno stanje. Dobra su i kvalitetna ekipa posebno u gostima. Znaju biti neugodni. Nije floskula, stvarno očekujem tešku tekmu gdje ćemo morati biti fokusirani da dođemo do pobjede. Oni imaju naš respekt i punu pozornost ali mi ipak igramo pred svojom publikom. Očekujem da se i oni postave slično kao i sve ostale momčadi protiv nas“.

Foto: Fena / Vukas: Moramo biti izuzetno oprezni i fokusirani protiv Širokog
Foto: Bljesak.info / Detalj s konferencije za medije
Foto: Bljesak.info / Vukas: Moramo biti izuzetno oprezni i fokusirani protiv Širokog

Osvrnuo se Vukas i na formaciju s tri stopera u Tuzli:

- Volim imati rezervne solucije tamo gdje je to potrebno. S obzirom na zgusnut raspored nismo imali vremena da se previše uigravamo. Najbolje se uigravati na utakmici. Konkretno tu formaciju smo uigravali u Livnu proti Dugopolja. Ona nam je donijela pobjedu u Tuzli, a ona će biti samo jedna od solucija jer bilo bi neozbiljno reći da će nam to sada biti jedina opcija“.

Situacija u 'Plemićima' nije bajna. Utakmicu protiv Širokog zbog ozljeda propustit će Kristijan Stanić, Pero Stojkić, Mario Tičinović, Semir Pezer i Marko Bencun.

- Stanić i Stojkić su krenuli s treninzima, trenutno imaju svoj posebni program i ubrzo će nam se priključiti, a Luis Ibanez još uvijek nema pravo nastupa. Sigurno nam nije drago što ne možemo računati na ovih pet igrača, ali liječnička ekipa čini sve da ubrza njihov povratak na teren - izjavio je Vukas na današnjoj konferenciji za medije.



Ekipu Zrinjskog u narednom periodu čeka težak niz utakmica, pa će tako nakon derbija sa Širokim Zrinjski redom igrati protiv Sarajeva, Veleža i Željezničara. 

- Već je skoro trećina prvenstva prošla i polako se naziru ekipe koje će biti na vrhu. Svjesni smo da nas očekuje borba, ali jednostavno treba ići utakmicu po utakmicu, napraviti dobru pripremu za svaku utakmicu, izvesti momke koji su u datom trenutku spremni odgovoriti na zahtjeve koje imamo u toj utakmici i jednostavno skupljati bodove i biti tu pri vrhu - kazao je Vukas.

Hercegovački derbi igra se u nedjelju od 16 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Pravdu će djeliti Haris Kaljanac iz Sarajeva, uz izravan prijenos na BHT-u.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close