Sedam dana do ždrijeba

Zrinjski će biti nositelj, ali postoje "mine" koje bi htio izbjeći

U srijedu i četvrtak počet će završnica prekinute Europa lige, a već u ponedjeljak imat ćemo i prva događanja iz sezone 2020./2021.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2020. u 14:41 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, u Nyonu će u ponedjeljak 10. kolovoza biti održan ždrijeb parova Europa lige. U ždrijebu će BiH imati tri predstavnika - Zrinjski, Željezničar i Borac. Zahvaljujući UEFA koeficijentu mostarski klub imat će status nositelja u oba prva dva kola kvalifikacija, dok će banjalučki i sarajevski klub biti među nepostavljenim momčadima.
 
Zrinjskom takva situacija otvara mogućnost da, ako ga sreća posluži, barem ponovi rezultat iz prošle sezone, kada ga je u 3. kolu izbacio švedski Malmo. Međutim, i u prvom kolu ima potencijalno teških protivnika koje bi bilo dobro izbjeći.
 
Primjerice, među nepostavljenim ekipama su bugarski Lokomotiva Plovdiv, rumunjski Botosani ili poljski klubovi, uvijek neugodni našim klubovima, Piast i Cracovia. Protiv svih ostalih klubova Zrinjski će biti favorit.
 
Status nositelja pomoći će mu i u eventualnom drugom kolu, premda i tu ima neugodnih potencijalnih protivnika, poput Osijeka, Vojvodine ili Maccabi Haife.
 
Željezničaru i Borcu trebat će više sreće, jer među potencijalnim protivnicima su Partizan, Malmo, Aberdeen, Hapoel, Olimpija...
 
Utakmice prvog kola su 27. kolovoza, a zbog kasnog početka igrat će se samo jedna utakmica, pa će domaćin biti određen ždrijebom.
Kopirati
Drag cursor here to close