Još jedan Messi...

Zovu ga meksički Messi: Luka je najmlađi igrač koji je ikada zaigrao u La Ligi

Kada je Lionel Messi, jedan od najvećih nogometaša svih vremena s kojim uspoređuju mladog Luku, debitirao u Primeri, Romero u tom trenutku još nije bio ni rođen, ali je debitirao na Messijev 33. rođendan!
Sport / Nogomet | 25. 06. 2020. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RCD Mallorca/ Twitter / Luka Romero - najmlađi debitant ikad u španjolskoj Primeri

U utakmici 31. kola španjolske Primere između Mallorce i Real Madrida debitirao je dječak kojem tepaju da je meksički Messi. Luka Romero je s 15 godina i 219 dana najmlađi nogometaš koji je debitirao u Primeri.

Iako je rođen u meksičkom Durangu, Romero ima argentinsko državljanstvo i već je zaigrao za reprezentaciju Argentine do 17 godina. Naravno, dok ne nastupi za seniorsku vrstu to ništa ne znači, ali daje jasnu sliku za koju bi reprezentaciju mladić htio nastupati.

Iako nije bio previše u kontaktu s loptom u 10-ak minuta koliko je proveo na terenu, Romero je jako dobar mladi igrač, koji posjeduje sjajne vještine baratanja loptom, ali i odlične vještine driblinga, kažu poznavatelji.

On je sin bivšeg argentinskog reprezentativca Diega Adriana Romera Oivadisa, koji je u trenutku Lukinog rođenja bio nogometaš Alacranes de Duranga. 

Nakon završetka karijere obitelj se preselila u Španjolsku, a prvu veliku probu imao je u Barceloni, no nije zadovoljio.

Sreću je pronašao u Mallorci, koja mu je omogućila da u srijedu navečer ispiše povijest i postane najmlađi debitant u ligi.

I još jedna zanimljivost, kada je Lionel Messi, jedan od najvećih nogometaša svih vremena s kojim uspoređuju mladog Luku, debitirao u Primeri, Romero u tom trenutku još nije bio ni rođen, ali je debitirao na Messijev 33. rođendan!

"On je ljevak, brz je, pametan, razigran, konkurentan. To je prototip argentinske desetke. Pirmjetili smo ga kad je imao 12, ali ga nismo htjeli gurnuti prerano jer se treba brinuti za njega", izjavio je pomoćni trener Mallorce Dani Pendin. 

Kopirati
Drag cursor here to close