U nedjelju spektakl na Pecari

ŽNK Široki Brijeg slavi naslov prvaka: Nećemo biti samo ''prolaznik'' u Premijer ligi

Na Pecari se priprema spektakl povodom proslave ulaska ŽNK Široki Brijeg u najelitniji razred ženskog bh. nogometa.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nepunih pet godina od osnutka ŽNK Široki Brijeg je stigao do povijesnog uspjeha. U nedjeljnoj utakmici posljednjeg kola Prve lige FBiH ekipa Ivana Kvesića ugostit će ekipu ŽNK Rosa Brandis u velikom nogometnom spektalu na stadionu Pecara u 17:00 sati.

Tim je povodom u petak je u Press centru na Pecari održana konferencija za medije na kojoj su se brojnim novinarima obratili predsjednik kluba Slaven Zelenika, trener Ivan Kvesić te kapetanica Matea Marušić.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija ŽNK Široki Brijeg

''Čestitam svim igračicama na ovom povijesnom uspjehu za naš klub. Veliko hvala treneru Ivanu Kvesiću i njegovom pomoćniku Antoniju Karačiću koji su sustavnim i strpljivim radom vodili naše igračice do konačnog cilja. Oni su, zajedno s igračicama, iznijeli cijeli teret borbe za naslov prvaka u 1. ligi FBiH i trofej koji će u nedjelju podignuti na Pecari ostat će vječna uspomena na ovaj povijesni uspjeh'', naglasio je predsjednik ŽNK Široki Brijeg Slaven Zelenika u obraćanju medijima.

Foto: Bljesak.info / Slaven Zelenika

Zelenika je izrazio zahvalnost i svima ostalima koji su svojim radom i svesrednom podrškom doprinijeli uspjehu širokobrijeških nogometašica te obećao kako ŽNK Široki Brijeg neće biti samo ''prolaznik'' u najvišem rangu ženskog nogometa sljedeće sezone.

Kapetanica ŽNK Široki Brijeg Matea Marušić istaknula je kako igračice jedva čekaju istrčati pred domaćom publikom na stadionu Pecara i najbolji se način predstaviti svojim sugrađanima te pokazati kako se njihov trud i rad isplatio.

Foto: Bljesak.info / Matea Marušić

''Svima nam je laknulo nakon utakmice u Sanskom Mostu. Puno je truda, rada i znoja uloženo u ovaj uspjeh. Strpljivo smo čekale i dočekale ostvarenje cilja. Od sljedeće sezone igrat ćemo u eliti ženskog nogometa u BiH i ta nam činjenica svima imponira. Vjerujem kako će slika podizanja trofeja na Pecari pokazati koliko smo ponosne na ostvareni uspjeh'', istaknula je Matea Marušić.

Na koncu se okupljenim novinarima obratio i trener Ivan Kvesić i naglasio značaj ovog uspjeha te najavio nedjeljnu utakmicu protiv ŽNK Rosa Brandis uz poruku kako su igračice spremne pobjedom završiti ovu prelijepu nogometnu priču u Širokom Brijegu.

Foto: Bljesak.info / Ivan Kvesić

''Nakon što smo prethodnih sezona strpljivo gradili okosnicu ekipe, ove smo sezone bili uvjerljivo najbolja ekipa u ligi i naš je uspjeh čisti dokaz kako pošteni rad uvijek dođe na naplatu. Nije mala stvar kada jedan mali grad kakav je Široki Brijeg ima toliko sportskih uspjeha, a sada smo u riznicu istih dodali i naslov prvaka ŽNK Široki Brijeg. Vjerujte mi da smo mnogima bili trn u oku'', rekao je Ivan Kvesić.

Foto: Bljesak.info / Matea Marušić i Ivan Kvesić

''Očekujem kako će djevojke i nedjeljnu utakmicu odraditi maksimalno ozbiljno i pobjedom završiti sezonu. Gošće iz Travnika imaju solidnu ekipu, dolaze rasterećene i vjerujem kako će utakmica obilovati kvalitetnim nogometom i lijepim potezima'', dodao je Kvesić.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija ŽNK Široki Brijeg

Podsjećamo kako je nedjeljna utakmica na Pecari (17:00 sati) humanitarnog karaktera. Iako će ulaz na stadion biti besplatan, svi će moći ostaviti svoj dobrovoljni prilog za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju Marija - naša nada iz Širokog Brijega.

Foto: Bljesak.info / Ivan Kraljević
Kopirati
Drag cursor here to close