Zanimljive crtice iz povijesti

Znate li kako su Širokobriježani prvi put ''doveli'' Dinamo na Pecaru?

Dinamovi navijači iz Širokog Brijega okupirali su cijelu Hercegovinu, pokupovali sve brojeve SN revije, izrezali iz njih kupone i 'doveli' zagrebački Dinamo u Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2018. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči subotnje prijateljske utakmice Široki Brijeg - Dinamo na Pecari, kojom će ''Plavo-bijeli'' proslaviti 70. rođendan, klub je na Facebooku objavio zanimljiv tekst vezan za prvi povijesni susret ovih klubova.

''Godine 1979. na Pecari je prvi put gostovala momčad Dinama, čime se ostvario san mnogih širokobrijeških naraštaja koji su oduvijek gajili posebne simpatije za zagrebačke 'Plave'.

Naime, te je godine zagrebački sportski tjednik SN revija priredio akciju 'Velika četvorka – vaš gost'. Čitatelji su kuponima odlučivali koju će momčad ugostiti u svojem mjestu - GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, FK Crvena zvezda ili FK Partizan. Iz grada iz kojeg dođe najviše kupona za određeni klub, on će biti njegov gost. Za gostovanje Dinama kroz cijelu akciju najviše glasova davao je Travnik, rodni grad Miroslava Ćire Blaževića. Međutim, u posljednjem kolu Dinamovi navijači iz Širokog Brijega okupirali su cijelu Hercegovinu, pokupovali sve brojeve SN revije, izrezali iz njih kupone i 'doveli' zagrebački Dinamo u Široki Brijeg.

U veoma korektnoj i zaista zanimljivoj utakmici Dinamo je pobijedio tadašnju Mladost sa 6:1 pogotcima Vilsona Džonija, Petra Bručića, Zlatka Kranjčara, Ivice Senzena, Savka Marića i Radimira Bobinca. Za tadašnju Mladost koja je nastupila u rozim dresovima SN revije igrali su: Ante Pavlović, Drago Lovrić, Mirko Lasić, Branko Zelenika, Boško Mandić, Tihomir Mikulić, Miljenko Ćužić, Nikica Jazvo, Boro Barbarić, Zlatko Kvesić i Vlado Hrkać, koji se na toj utakmici simbolično oprostio od aktivnog igranja'', objavio je NK Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close