Premijer liga BiH

Znamo prvaka i znamo tko ispada

Za razliku od prethodnih kola, u ovom tridesetom postignuto je dvadeset golova, što je u prosjeku 3.3 po utakmici, Sulejman Krpić je golom protiv Mladosti, svojim 15 uspio preskočiti Nemanju Bilbiju na vrhu liste strijelaca.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2019. u 15:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kola se ništa nije mijenjalo, a onda je u jednom skoro sve pa riješeno. Zrinjski niti drugi put ove sezone nije uspio na domaćem terenu slomiti otpor žilavog i neugodnog Radnika, dok je Sarajevo još u petak deklasiralo Čelik,  pa je razlika u korist bordo tima šest bodova tri kola prije kraja.  Pa iako Sarajevo u naredna tri kola može izgubiti tri, Zrinjski uzeti maksimalnih devet bodova, ali realno, prvak je odlučen.

U dosadašnjem dijelu sezone Zrinjski je pod Bijelim brijegom remizirao četiri puta (Široki Brijeg, Sarajevo, dva puta Radnik), dok je poražen od Željezničara.  Gledajući ostale rezultate tijekom sezone, Zrinjski je možda presudne bodove gubio u dvobojima protiv Čelika (poraz),  Zvijezde 09 (poraz),  Mladosti s kojom je čak dva puta remizirao u gostima.

Sarajevo nije briljiralo ovog proljeća, naprotiv, ali je prednost onu iz prvog dijela znalo sačuvati. Baka je čestitao momčadi Sarajeva, ali je apostrofirao još jednom problem suđenja, točnije činjenicu da su njegovoj momčadi u završnici sezone najčešće sudili suci iz Sarajeva.

Široki Brijeg je prvu utakmicu Kupa BiH najavio na najbolji način. Sigurnim trijumfom na Pecari protiv Slobode 4:0,  utakmicu je obilježio trostruki strijelac Stipe Jurić.  Osam utakmica je Široki Brijeg bez poraza, ovo je bila peta pobjeda.

Željezničar je otpor Mladosti iz Doboja kod Kaknja slomio u drugom poluvremenu. Na sličan način kao i posljednji put kada su ova dva kluba igrala na Grbavici. U prvom dijelu sezone je Željezničar bio bolji 2:1, igrač Mladosti Welbek je zaradio dva žuta kartona u u razmaku od dvije minute. U nedjeljnom susretu istih rivala, u samo šest minuta isključena su dva igrača Mladosti. Željezničar ima tri boda više od Radnika, kojeg gostuje upravo u narednom kolu. U taboru Željezničara vjeruju kako mogu sačuvati četvrto mjesto, iako u ovom trenutku ne ispunjavaju licencu za nastup u Europi.

Zanimljivo, iza Radnika se nalaze Čelik i Sloboda klubovi koji su uvjerljivo poraženi u ovom kolu, ali koji također imaju problema sa licencom, onom za nastup naredne sezone u Premijer ligi.

Krupa je uspjela pobijediti Zvijezdu 09, ali je to isto napravila Tuzla City u Gabeli, pa je momčad Mirze Varešanovića u boljem položaju, puno bliže opstanku. Gošk je status ponovnog federalnog prvoligaša definitivno potvrdio novim domaćim porazom.

Za razliku od prethodnih kola, u ovom tridesetom postignuto je dvadeset golova, što je u prosjeku 3.3 po utakmici, Sulejman Krpić je golom protiv Mladosti, svojim 15 uspio preskočiti Nemanju Bilbiju na vrhu liste strijelaca. 

Kopirati
Drag cursor here to close