Na Maksimiru dodatne kvalifikacije

Zlatko Dalić ostaje izbornik Hrvatske

Dalić je s HNS-om dogovorio da će na koncu dodatnih kvalifikacija ponovno sjesti i razgovarati o produžetku suradnje
Sport / Nogomet | 16. 10. 2017. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što se očekivalo Zlatko Dalić ostaje za kormilom hrvatske reprezentacije, barem još dvije utakmice.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u ponedjeljak je podržao Dalića koji će ''Vatrene'' voditi i u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Također, odlučeno je da će Hrvatska dodatne kvalifikacije igrati na stadionu Maksimir u Zagrebu, a Osijeku je obećana iduća kvalifikacijska utakmica.

Dalić je s HNS-om dogovorio da će na koncu dodatnih kvalifikacija ponovno sjesti i razgovarati o produžetku suradnje.

Nakon što je Ante Čačić dobio otkaz nakon serije loših rezultata i kiksa protiv Finske (1-1), Dalić je preuzeo reprezentaciju dva dana uoči ključnog 

Premda nije imao vremena za prave treninge, tek za razgovor s igračima, ogleda u Kijevu protiv Ukrajine. Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi neovisno o drugim rezultatima osigurala barem dodatne kvalifikacije, piše Hina.Dalić je uspio 'probuditi' momčad i Hrvatska je u Kijevu slavila 2-0. Dalić je s nekoliko promjena u sastavu oživio igru i zaslužio novu priliku.

Zanimljivo, Dalić nakon trijumfa u Kijevu nije znao hoće li nastaviti voditi reprezentaciju. Prihvatio je poziv Davora Šukera ne raspravljajući o detaljima.

''Prihvatio sam poziv i došao odraditi utakmicu, nisam pitao ništa što će biti dalje. Nisam opterećen time hoću li voditi Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama,'' rekao je tada Dalić.

Za 50-godišnjeg Dalića koji je svoje ime stvorio u azijskim nogometnim natjecanjima, preuzimanje reprezentacije bit će najveći izazov u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri. Do sada je najveći uspjeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige prvaka, piše Hina.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je otkrio kako će se domaća utakmica play-offa igrati u Zagrebu, a Osijek će dobiti prvu iduću u kvalifikacijama.

"Odlučili smo se za Maksimir zbog sigurnosnih razloga. Tako su procijenile naše službe. No, sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvu sljedeću kvalifikacijsku utakmicu pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku," kazao je Šuker.

Hrvatska će ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama doznati u utorak kada je ždrijeb u Nyonu. Hrvatska je postavljena za nositelja, a potencijalni suparnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

Kopirati
Drag cursor here to close