Razočarenje

Zlatko Dalić: "Nismo zaslužili ništa više od poraza"

"Dobro smo krenuli u utakmici, ali nakon gola kojeg smo primili nismo više bili aktivni. Nismo zaslužili ništa više od poraza jer nismo bili konkretni. Pokušavali smo ali nije išlo", rekao je hrvatski izbornik Dalić.
Sport / Nogomet | 25. 03. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Zlatko Dalić

Nakon poraza Hrvatske od Slovenije minimalnim rezultatom 1:0 na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, hrvatski izbornik Zlako Dalić nije bio zadovoljnim prikazanom igrom hrvatske reprezentacije.

Svjestan je Dalić da ovo nije samo gubitak tri boda koja mogu odlučivati o putnicima za Katar, nego je to i važan psihološki moment, jer uvijek je važno kako započneš kvalifikacije.

"Dobro smo krenuli u utakmici, ali nakon gola kojeg smo primili nismo više bili aktivni. Nismo zaslužili ništa više od poraza jer nismo bili konkretni. Pokušavali smo ali nije išlo", rekao je izbornik Dalić u prvom komentaru nakon utakmice.

"Nismo uspijevali probiti, nije nas išlo. Ono što smo pokušali nije bilo dobro ni kvalitetno. Teško nam je pao poraz i više nemamo pravo na kikseve. Moramo vidjeti mnogo stvari da bi ispunili cilj odlaska na Svjetsko prvenstvo. Šteta da smo tako kiksali. Prva utakmica nam uvijek teško ide i nismo zaslužili današnjom igrom više. Moramo se od ovog oporaviti i okrenuti se utakmicama koje su pred nama", zaključio je Dalić.

Svoje viđenje utakmice dao je i Šime Vrsaljko, koji se nakon gotovo dvije godine vratio u kockasti dres.

"Dobro smo ušli u utakmicu, imali kontrolu, ali primili smo gol iz polušanse. Nakon toga Slovenci su se dobro branili, momčad su koja je vrlo dobro organizirana. Nismo mi loše igrali, pokušavali smo, ali nismo, nažalost, dali gol. No, nije sve tako negativno, vidjela se razlika u kvaliteti, naravno, ne podcjenjujući Sloveniju. Mi sad imamo dvije utakmice koje moramo pobijediti i vratiti se na pravi put", rekao je Vrsaljko i dodao kako je presretan što se vratio u nacionalnu vrstu.

Kopirati
Drag cursor here to close