Trenerska inteligencija

Zlatko Dalić: Modrić, Rakitić i Mandžukić su jednostavni ljudi

"U momčadi za Rusiju imali smo veliki broj igrača svjetske klase i statusa zvijezde. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić su superzvijezde sami po sebi. Moj zadatak je bio da izgradim ekipu koja će se držati zajedno i boriti za zajednički cilj"
Sport / Nogomet | 02. 05. 2020. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Facebook / Zlatko Dalić na treningu u Rusiji

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je putem videolinka predavanje u sklopu edukacije za obnovu trenerskih licenci Indijskog nogometnog saveza. Tema predavanja bila je suradnja sa igračima najvišeg ranga.

U razgovoru su sudjelovali i izbornik Indije Igor Štimac, kao i indijski ministar sporta Kiren Rijiju, prenose hrvatski mediji.

"U momčadi za Rusiju imali smo veliki broj igrača svjetske klase i statusa zvijezde. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić su superzvijezde sami po sebi. Moj zadatak je bio da izgradim ekipu koja će se držati zajedno i boriti za zajednički cilj. Kako bismo ostvarili uspjeh, trebali smo biti jedna velika i sretna obitelj. Nogometne ekipe nisu izgrađene oko pojedinaca. Ako zavisite od jednog pojedinca, koji je tu da vas čuva svakog dana, vjerojatno nećete uspjeti“, rekao je Dalić.

Foto: Hrvatska reprezentacija / Rakitić, Mandžukić i Modrić stigli su u Rusiju kao najveće zvijezde Vatrenih i otišli do finala

On je govorio i o tome zbog čega mu je bilo iznimno lako da pronađe zajednički jezik s Modrićem, Mandžukićem ili Rakitićem.

„Ljudi ne razumiju da su Modrić, Rakitić ili Mandžukić jednostavni ljudi. Držali smo se skupa i to je izgradilo povjerenje među nama. Kakva god da je bila situacija, bili smo spremni na nju. Timski duh bio je nevjerojatan. Posao trenera je da donosi odluke, a ponekad morate biti oštri. Trener se ne može ponašati osvetoljubivo prema bilo kojem igraču. Sve odluke bi se trebale donositi vodeći računa o interesu ekipe“, istaknuo je izbornik Vatrenih.

Kopirati
Drag cursor here to close