Uzalud poziv

Zlatan se nije dovoljno oporavio

Sport / Nogomet | 02. 10. 2021. u 19:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović, koji je pozvan u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. iako ima 40 godina, ipak neće moći igrati ssljedeći tjedan zbog ozljede Ahilove tetive, objavio je u subotu švedski savez.

"Na žalost, Zlatan se nije dovoljno oporavio da bi mogao igrati sljedeći tjedan. Šteta za nas ali šteta i za Zlatana", izjavio je švedski izbornik Janne Andersson.

Napadač Milana i najbolji strijelac reprezentacije (62 golova u 118 utakmica), koji slavi 40. rođendan ovu nedjelju, stavljen je na popis reprezentativaca za utakmice protiv Kosova i Grčke koje se igraju 9. i 12. listopada u Friends Arenu u Stockholmu.

Ibrahimović je u ožujku prekinuo svoju "reprezentativnu mirovinu" dugu gotovo pet godina kako bi sa Švedskom sudjelovao na Euru, no morao je odustati i od tog natjecanja zbog ozljede koljena.

Nakon svog povratka u Milan 12. rujna, Ibrahimović je ozlijedio Ahilovu tetivu i nije od tada igrao.

U reprezentaciji u ove dvije kvalifikacijske utakmice će ga zamijeniti 23-godišnji Viktor Gyökeres (Coventry City), objavio je švedski savez.

Nakon četiri kola u skupini B, Švedska je na drugom mjestu sa devet bodova, iza vodeće Španjolske (13 bodova) i ispred Grčkje (6 bodova).

 

Kopirati
Drag cursor here to close