Radnik stiže pod Bijeli Brijeg

Žižovićeva nepobjedivost na kušnji kod Zrinjskog

Ukratko, u Mostar dolazi rasterećen, ne i nemotiviran protivnik, koji se bori za Europu, koji već dugo vremena ne zna za poraz. Ako to nije izazov, ne znamo što je.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2019. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri su kola do kraja, drugoplasirani Zrinjski sa četiri boda zaostatka četvrtu uzastopnu titulu lovi protiv momčadi koja pretendira na četvrto mjesto.

“Nemamo poraza. Za ovakav klub to je fenomenalno. Nadam se da će nas sreća poslužiti, a mi ćemo se potruditi da je zaradimo.” Riječi su to Mladena Žižovića, trenera Radnika, nekoć veznjaka Zrinjskog.

Upravo će se ova dva kluba, Zrinjski kao pretendent za titulu, Radnik za Europu, susresti u Mostaru ove subote. Jedini cilj Mostaraca bit će – kako pobijediti jedini neporaženi tim ovog proljeća.

Četiri su kola do kraja, drugoplasirani Zrinjski sa četiri boda zaostatka četvrtu uzastopnu titulu lovi protiv momčadi koja pretendira na četvrto mjesto. Puno četvorki na jednom mjestu – za Kineze bi to bilo prokletstvo, jer u njihovoj kulturi broj četiri smatra se nesretnim.

Za Mostarce, ne mora značiti da će ispasti loše – ne zato što nisu Kinezi, nego jer i dalje koliko-toliko upravljaju svojom sudbinom. Ne u potpunosti, jer bit će prije svega važno što će napraviti Sarajevo koje kontrolira situaciju s vrha.

Zrinjski može samo pobjeđivati i nadati se kiksu lidera, a da bi pobijedio ovog vikenda – morat će srušiti taj famozni Radnik. Jedinu neporaženu momčad drugog dijela prvenstva.

Zadnju utakmicu tim iz Bijeljine izgubio je krajem studenog prošle godine – 25. 11. treći poraz u nizu, i to na njegovom terenu, nanijela mu je Sloboda. A onda je počeo niz koji se rastegnuo na i dalje važeći niz od jedanaest utakmica bez poraza.

Treba istaknuti da je u tom razdoblju Radnik zabilježio samo četiri pobjede, sve u ovoj godini, da je ih je dvije ostvario na strani – kod Mladosti i GOŠK-a. Usput je tim iz Bijeljine primio samo pet golova…, jasno da tu ima velikih zasluga Žižovića, što je ovog proljeća potvrdio i lijevi bek Slaviša Radović.

"Mladen Žižović je dugo godina u Premijer ligi, dobro poznaje Ligu i igrače. Sa svojim suradnicima odlično radi analizu protivnika. tako da prije svake utakmice znamo što su vrline, a što mane ekipe protiv koje igramo. Definitivno to radi veoma dobro, što rezultati pokazuju", istaknuo je Radović.

Očito da Radnik djeluje prije svega, kliko god to zvučalo kao floskula, kao kompaktna cjelina, momčadska igra mu je vrlina. No, ne može Radnik ni momčadski biti dobar, ako nema – kvalitetne pojedince. A ima ih, piše mostarski Dnevni list. Žižović je okupio, ide opet žestoka floskula, tim koji je spoj iskustva i mladosti.

Tko ne zna Velibora Đurića, a navodno prati Premijer ligu, vjerojatno na utakmice ide jer vikendom nema drugog posla. Đurić je iskusnjara koja je igrala sa Žižovićem u Zrinjskom, veznjak koji je i sa 36 standardni starter – više minuta od njega ove sezone imaju samo skoro pa jednako iskusni vratar Mladen Lučić, spomenuti lijevi bek Radović te napadač, najbolji strijelac ekipe (9 golova) Irfan Hadžić, koji protiv Sarajeva u Bijeljini nije igrao, no Radnik je svejedno izvukao bod.

Vrlo važne karike u sredini su i Ognjen Đelmić (30) i Damir Peco (23) te Nedim Mekić kao nešto ofenzivniji srednjak.

Vratit ćemo se najprije na onih 11 utakmica bez poraza pa onda zadnju u nizu – protiv lidera. Žižović je tada jasno, bez povijanja istaknuo da će njegovi igrači pokušati uhvatiti Europu…

"Niz više nije ni bitan, s obzirom na igre kakve igrači se pružaju. Ambicije su narasle i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti", rekao je strateg tima iz Bijeljine koji se usput osvrnuo i na idućeg rivala.

- S obzirom da je Zrinjski kod Mladosti promašio penal u 90. minuti, vjerujem da se to negativno odrazilo na njihovo raspoloženje. Mi ćemo se pokušati pripremiti kao i za svaku drugu utakmicu, prošli put smo u Mostaru odigrali 0:0, tako da ćemo i ovog puta pokušati osvojiti bonus bodove koji bi nas ostavili u vrhu.

Ukratko, u Mostar dolazi rasterećen, ne i nemotiviran protivnik, koji se bori za Europu, koji već dugo vremena ne zna za poraz. Ako to nije izazov, ne znamo što je.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close