Izlaz iz krize

Žižović: Sumnjati u nas možete, ali mi znamo da smo na pravom putu

Nakon, za kriterije Zrinjskog, vrlo lošeg ulaska u sezonu, te tri utakmice u nizu bez postignutog gola, Plemići u subotu dočekuju tuzlansku Slobodu.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2020. u 12:26 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Mladen Žižović je ovu utakmicu zacrtao kao onu koja se mora dobiti, najviše da se prekine neugodna serija, kako nervoza ne bi postala još veća.

 ''Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica, s obzirom na sva dešavanja ovih dana i na rezultate koji nisu zadovoljavajući. Očekujem potpuni angažman svih igrača, da ostvarimo cilj i krenemo uzlaznom putanjom'', kazao je Žižović uoči utakmice.

 Sloboda je možda idealni protivnik za traženje izlaska iz krize, jer radi se o ekipi koja je zadnjih par sezona vrlo slab gost. Primjerice, od Slobode je u prošloj prekinutoj sezoni u gostima slabija jedino bila Zvijezda 09, a i ove je glatko izgubila na svom jedinom gostovanju.

 ''Sloboda svih ovih godina ima sličnu ekipu. Radi se o mladoj ekipi, s iskusnim Jusićem i Husejinovićem kao vođama. Nisu bili uvjerljivi na gostovanjima, ali imaju želju za dobrim rezultatima i pokazuju je na svakoj utakmici. Očekuje nas zahtjevan susret, ali, isto tako, očekujem da ćemo konačno dobro igrati i pobijediti''.

 Žižović je svjestan kritika koje sada dolaze nakon lošijih rezultata, ali smatra da sve nisu posve fer.

 ''Poslije 10 mjeseci bez poraza, relativno dobrih rezultata, došlo je prvenstvo i sve se za osam dana promijenilo. Tada se počne sumnjati u rad i kvalitetu nas koji radimo ovdje i, naravno, percepcija je drugačija nego je bila. Pravo na sumnju ima svatko, ali mi koji radimo ovdje smatramo da smo na pravom putu. Igrači su svjesni težine rezultata i nadam se da će njihova reakcija biti pozitivna. Smatram da ima igrača koji su u prošlosti zadužili ovaj klub, a koji su sada osporavani. Nadam se da će u takvima proraditi sportski inat, jer samo takav pristup daje rezultate. Kada vas netko ospori, a nemate taj inat, onda ste na krivom putu. Kriza je evidentna, ali treba izvući pouke iz nje. Kratkoročno, doživjeli smo neuspjeh, ali dugoročno smo na pravom putu. Nismo zaboravili igrati i iz ovog možemo izaći jači i odlučniji. Puno je bodova u igri i toliko toga još možemo popraviti'', zaključio je Mladen Žižović.

 Šef struke Zrinjskog kazao je kako će na zadnjem treningu odlučiti hoće li Nemanja Bilbija konkurirati za utakmicu, pošto je Bilbija od ozljede na utakmici s Radnikom trenirao vrlo malo s ekipom.

 Susret Zrinjskog i Slobode igra se u subotu u 21.05, prijenos je na Arena Sport TV.  

Kopirati
Drag cursor here to close