'Panika' u završnim minutama

Žižović objasnio zašto nije mijenjao umorne Tičinovića i Bilbiju

Zrinjski je uspio prekinuti niz lošijih rezultata pobijedivši Slobodu s 1:0 u subotu kasno navečer.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2020. u 08:00 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je mogao Slobodi zabiti barem tri pogotka, s obzirom na stopostotne šanse koje je zapucao, pogotovo u prvom dijelu, Plemićima je na kraju bio dovoljan jedan Anesa Mašića iz prvog dijela.

 ''Imali smo puno prilika, pogotovo u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo dati taj gol. Međutim, umjesto da uvedemo utakmicu u sigurne vode, ušli smo u nemirnu završnicu, opterećeni rezultatom i imperativom pobjede. Morali smo to ranije riješiti i protivnik se nudio da ih kaznimo, ali i ovako pobjeda je čista i zaslužena'', kazao je Mladen Žižović poslije utakmice.

 Zrinjski tako ima samo jednog strijelca u ovoj sezoni, mladog Anesa Mašića koji je opet dobio priliku ispred iskusnijih Škrbića i Kunića.

 ''Igraju oni koji se žele nametnuti, a oni koji traže alibije neće igrati. Mašić je na utakmicama i treninzima pokazao želju i htijenje, zaslužio je svoju priliku. Želim istaknuti i debitantski nastup mladog Ivana Bašića koji je budućnost kluba'', dodao je Žižović.

 Trenera Zrinjskog pitali su zašto je potrošio sve izmjene i doveo se u situaciju da se u zadnjih 10, 15 minuta brani praktično s 10 igrača, jer Tičinovića su 'uhvatili' grčevi, a Nemanja Bilbija igrao je 90 minuta, iako praktično nije trenirao dobar dio tjedna.

 ''Tičinovića smo pitali može li, rekao je da može i čim smo napravili izmjenu odmah je dobio udarac u list. Nemanja nije odradio dovoljno treninga i falilo je svježine. To je sve doprinijelo svježini, ali uspjeli smo obraniti se'', zaključio je Mladen Žižović.

Kopirati
Drag cursor here to close