Novi trener

Žižović: Došao sam napraviti rezultat

''Svjestan sam gdje dolazim'', kazao je Žižović.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Došao sam ovdje da radim, da napravim rezultat, drago mi je da se vraćam u svoj klub gdje sam proveo svoje najbolje igračke dane u svojoj karijeri'', kazao je novi trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović.

Naveo je kako je svjestan da dolazi u potpuno novoj ulozi te da su velika očekivanja ''obzirom da je Zrinjski najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini''.

Zna što ga čeka

''Svjestan sam gdje dolazim, da sam imao ikakvu sumnju ne bi došao, ali siguran sam u svoj kvalitetan i iskren rad, da ću sa svojim stručnim stožerom doprinijeti Zrinjskom da postigne dobre rezultate'', nastavio je te kazao da će samo vrijeme pokazati je li zaista bio spreman za ovakvu ulogu.

Naveo je kako mu je poznata situacija u klubu i Premijer ligi i  da je zbog toga prihvatio ulogu s velikom odgovornošću, svi trebamo gurati prema istom cilju a to je riješiti sve klubske ciljeve. 

Istaknuo je da je bijeljinski Radnik imao veliko razumijevanje za njegov novi iskorak u karijeri. 

''Prethodni period u Bijeljini bio je jedan od najuspješnijih za klub i mene, ali ovo je nova stranica. Želim se zahvaliti bivšem klubu i igračima Radnika. Od danas nema povratka, krećem od nule i trebam se dokazati u Zrinjskom.  Možda neće biti odmah kako svi očekujemo, ali ćemo početi skupljati dobre igre i rezultate'', kazao je Žižović. 

Foto: Bljesak.info / Mladen Žižović

Osvrnuo se na bivšeg trenera Zrinjskog Vukasa, kazavši kako smatra da je radio najbolje što je mogao.

''Tek ćemo morati analizirat u čemu je bio problem, vrlo malo gostujućih pobjeda i u zadnje vrijeme nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ne bi rekao da je to odgovornost samo trenera'', rekao je. 

''Ova ekipa ima kvalitetu, ali to moramo dokazati na terenu, a ne u pričama na konferencijama za medije. Ovaj posao je takav da je važno samo danas i sutra. Svjestan sam da imamo karakterne momke koji znaju koji im je cilj. Tražit ću maksimalna ulaganja na treninzima'', naglasio je. 

Zajednički rad

Istaknuo je kako mu godina ugovora ništa ne znači, jer se za svakog trenera za što slijedi ako nema dobre rezultate. 

''Apsolutno sam motiviran, da sam se bojao, ostao bi radio u nekoj svojoj zoni komfora, 'bez pritiska'.
Želim više, bolje, zajedno sa klubom, igračima i navijačima da napravimo ono što će obradovati sve građane Mostara i navijače Zrinjskog'', zaključio je. 

Foto: Bljesak.info / Mladen Žižović

Govoreći o očekivanjima od igrača, istaknuo je da ne pravi razliku između mlađih i starijih igrača.

''Samo oni momci koji mogu će doći u fokus, to je jedina snaga koju će imati igrač. Ako treba popustiti nekome to su mlađi igrači, dok stariji moraju biti uzor u istrajnosti'', kazao je novi trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović.

Žižović je klupu bijeljnskog Radnika napustio prije tri dana, a još tada se pretpostavljalo da će preuzeti klupu ''Plemića'' što se na kraju i dogodilo. Sa Zrinjskim je potpisao ugovor do 31. svibnja 2022. godine.

Danas 38-godišnji trener, koji je najveći dio igračke karijere proveo u dresu s Zrinjskog upisavši 170 službenih nastupa, posljednje dvije i pol godine proveo je na klupi Radnika, a prvi trening s momčadi odradit će u utorak u 15:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close